https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/gravid/gravid-uge-for-uge/billeder-beskret/22prim.jpg
Skønhed

Gravid uge 22: Tynd og rynket hud

10. august 2018
af Birgit Thalwitzer, jordemoder.dk
foto: jordemoder.dk
Du er i uge 22 (også kaldet 22. uge), når du er 21+0 - 21+6. Huden er fortsat tynd og rynket, fordi den vokser meget endnu, uden at der er kommet et fedtlag under til at give fylde i kinderne.

Baby:
Huden er fortsat tynd og rynket, fordi den vokser meget endnu, uden at der er kommet et fedtlag under til at give fylde i kinderne. Ansigtet kommer derfor nemt til at ligne en gammel bekymret kvinde eller mand. Hudfarven er rødlig på grund af de tydelige blodkar. I slutningen af ugen måler barnet cirka 25 centimeter og vejer omkring 600 gram. Hovedet måler cirka 5,3 centimeter i diameter. Lårbensknoglen måler cirka 3,6 centimeter

Hvornår har du termin? Hvornår mærker du liv? Hvornår går du ind i hvert trimester?

Prøv Mama.dk’s terminsberegner her

Dig:
Livmoderen når nu op over navlen, og kroppen er et inferno af hormoner, som kan udløse forskellige gener forårsaget af din graviditet. Dette kan for eksempel være blodsprængninger, strækmærker, væskeophobninger sure opstød eller ekstra sul på lår og balder ("ammedepoter"). Normalvis kan du som gravid, på grund af pigmentforandringer "Linea fusca" få en brun streg på maven fra brystbenet til skambenet. Den forsvinder dog igen hos langt de fleste efter fødslen.

Hvor ondt gør det egentlig at føde? Og hvordan føles det – sådan helt ærligt? Lyt til Mamas fødselsberetninger i vores podcast her

Gode råd:
En god mor-barn kontakt afhænger af, at du kan give dit barn beskyttelse, være indlevende i barnets mentale processer, være tilgængelig for barnet og kunne give trøst og fysisk omsorg. Find balancen mellem dine egne og barnets behov og vær bedst muligt følelsesmæssigt afstemt overfor dit barn. De allerfleste mødre gør helt instinktivt det rigtige, og du udvikler som mor din helt egen unikke måde at forholde dig til dit barn.

LÆS OGSÅ: Guide: Her får du gratis babypakker

Vidste du, at…
Barnets hjerte slår omkring dobbelt så hurtigt som dit eget hjerte? En normal frekvens for dit barn er 110-150 slag i minuttet. Når barnet er aktivt, stiger pulsen og kommer nemt op over 150 slag per minut, hvilket er helt normalt. Pigers puls er hurtigere end drenges. Dit eget hjerte slår på nuværende tidspunkt omkring 15 slag ekstra i minuttet, end når du ikke er gravid.

LÆS OGSÅ: Den kinesiske kalender: Venter jeg en pige eller en dreng?

Læs også