Her er, hvad du skal vide om de forskellige graviditetsscanninger
Gravid

uge 20: Det bliver en pige

21. juli 2006
af Ulla Nielsen
- Jeg er så sikker, som jeg kan blive på, at I har lavet endnu en af dem, I er så gode til at lave.Sådan lød ordene, da jeg var på sygehuset for at få

- Jeg er så sikker, som jeg kan blive på, at I har lavet endnu en af dem, I er så gode til at lave.

Sådan lød ordene, da jeg var på sygehuset for at få lavet min 19-ugers scanning for to dage siden. Vi havde vores to piger med, så de ved selvsyn kunne se babyen. Vi havde bestemt - især pigerne og mig - at vi gerne ville vide kønnet på vores lille vidunder. Og selv om de aldrig kan være helt sikre på kønnet, specielt ikke ved piger, så var sygeplejersken ikke i tvivl. Hun scannede flere gange og var sikker på, at hun kunne se barnets skamlæber. Vi skal have en pige!

Pigerne er bare jublende lykkelige over, at de skal have en lillesøster.

Min mand er også glad, selv om han nu gerne ville have haft en dreng - en der kunne dele hans interesse for at fiske, og som i det hele taget kunne give lidt modvægt til alt det lyserøde og "hønsegården". Men som sygeplejersken sagde: Bare vent en ti års tid, så skal drengene nok komme helt af sig selv!

Og så er en pige altså også mest praktisk/økonomisk, når nu vi har loftet fuldt af lyserødt og rødt tøj fra de to store piger. Jeg var ellers klar til den helt store shoppingtur, men nu må jeg nok hellere være fornuftig og se efter, hvad vi kommer til at mangle, hvis overhovedet noget.

Sygeplejersken var meget grundig i hele scanningen, hvor hun jo skulle kontrollere, om barnet nu også er sundt og raskt. Det er altså utroligt, hvad de kan se på sådan en scanning. Forskellige dele af hjernen, nyrer, mave, om der er nok iltgennemstrømning i navlestrengen og så videre. Hun var også meget ærlig og sagde blandt andet, at selv om hjertet så perfekt ud, så er det kun en tredjedel af alle hjertefejl, de finder. Til gengæld er det de alvorligste, de finder. Alt så heldigvis fint ud, og det er jo det vigtigste for os forældre.

Så vi er bare glade og lettede - og så er det også dejligt at tænke på, at jeg nu er halvvejs i graviditeten og alting ser ud til at gå fint, og jeg har det fremragende. Ikke engang varmen går mig på. Jeg nyder bare, at babyen sparker løs inde i maven, mens hendes storesøstre render rundt og fortæller vidt og bredt, at det er en lillesøster, de skal have.

Læs også