Den kinesiske kalender
Gravid

Den kinesiske kalender: Venter jeg en pige eller en dreng?

22. juli 2019
Mandag, 22. juli 2019 - 7:31 (udgivet første gang oktober 2015) - af Anne Romanelli. Foto: Panthermedia
Er du gravid - og nysgerrig efter at vide, om du venter en dreng eller en pige? Så fordriv tiden indtil kønsscanningen med den kinesiske kalender, som efter myten siges at kunne fastslå dit barns køn med 99 procents sikkerhed.

Den kinesiske kalender

Nogle gravide foretrækker at vente med at få afsløret kønnet på deres kommende barn indtil selve fødslen, men mange har svært ved at vente så længe og vælger at få det oplyst i forbindelse med misdannelsesscanningen omkring uge 20.

Lyt til fødselsberetninger på mamas podcast helt gratis! Hvad enten du er gravid eller har født, så er rigtige kvinders fødselsberetninger fantastiske fortællinger at lytte til. Lyt med her

Virker 20 uger også som en evighed for dig, så du måske benytte ventetiden til at kigge nærmere på den kinesiske kalender nedenunder.*.

Den kinesiske kalender er ikke den eneste myte om barnets køn - se 20 andre her

(*OBS: Den kinesiske kalender ikke er videnskabeligt funderet og bør derfor bruges som ren og skær underholdning)

Historien bag den kinesiske kalender

Den kinesiske kalender siges at være lavet af en kinesisk videnskabsmand, som begravede den i en kinesisk konges grav for omkring 700 år siden.

Den kinesiske kalender blev først fundet igen længe senere i moderne tid, men den siges altså stadig at være gældende og at være rigtig i sine forudsigelser af barnets køn i 99 procent af tilfældene.

Sådan bruger du den kinesiske kalender

Find din alder på befrugtningstidspunktet i den øverste vandrette kolonne i skemaet, og følg herefter den lige linje ned til den måned, hvor befrugtningen fandt sted. Det har ikke noget at sige, hvilket år befrugtningen skete.

Det felt, du støder på, når 'alderskolonnen' og 'månedskolonnen' mødes, har enten en rosa eller en blå farve, og det er den farve, der indikerer kønnet på dit barn:

Rosa = en pige
Blå =
en dreng

Læs også