https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/gravid/gravid-uge-for-uge/billeder-beskret/34prim.jpg
Gravid

Gravid uge 34: Øget vægt

10. august 2018
af Birgit Thalwitzer, jordemoder.dk
foto: jordemoder.dk
Du er i uge 34 (også kaldet 34.uge), når du er 33+0 - 33+6. Den primære ting, baby skal koncentrere sig, om er vægtøgning. Huden er ikke længere gennemsigtig, men dejlig lyserød.

Baby:
Måler omkring 43 cm, vejer cirka 2200 gram og kan boltre sig i en liter fostervand. Den primære ting, baby skal koncentrere sig, om er vægtøgning. Huden er ikke længere gennemsigtig, men dejlig lyserød. Skulle fødslen gå i gang, gør man ikke noget aktivt for at stoppe den efter uge 34+0, da baby nu i langt de fleste tilfælde er i stand til at trække vejret selv.

Hvornår har du termin? Hvornår mærker du liv? Hvornår går du ind i hvert trimester?

Prøv Mama.dk’s terminsberegner her

Dig:
Din krop er stille og roligt ved at være klar til fødslen. Bækkenet er mere eftergiveligt, hvilket kan virke ubehageligt. Sørg for at hvile dig, og tag gerne en lille lur om eftermiddagen. Når du kommer til jordemoder næste gang, kan du få hende til at vise dig, hvordan du mærker efter, hvordan dit barn ligger i livmoderen. Hvis far er med, kan han lytte i trærøret. Det er en speciel og hyggelig oplevelse.

Hvor ondt gør det egentlig at føde? Og hvordan føles det – sådan helt ærligt? Lyt til Mamas fødselsberetninger i vores podcast her

Gode råd:
Ligger din baby med numsen nedad i bækkenet, kan det være en hjælp til at få baby vendt, hvis du ligger i bro. Prøv hver aften, når du lægger dig på sofaen, at have en god stor pude under lænd og numse, så du vipper bækkenet opad. På denne måde hjælper du barnets numse op af bækkenet, så det nemmere kan vende sig - hvis det altså vil.

LÆS OGSÅ: Tegn på fødslen er i gang

Vidste du, at…
Babys hjerte slår med en frekvens på 110-150 slag pr. minut? Drenge har langsommere puls end piger. Hvis pulsen er hurtig, er der derfor større sandsynlighed for, at det er en pige. Der er naturligvis undtagelser til denne hovedregel. For eksempel har barnets aktivitetsniveau også indflydelse på pulsen. Ligesom når du selv er fysisk aktiv, og din egen puls stiger.

LÆS OGSÅ: Guide: Her får du gratis babypakker

GRAVID UGE FOR UGE

Gravid uge 1+2: Sidste menstruation

Gravid uge 3: Begyndelsen til et barn

Læs også