Desserter

Chokolade-muffins med sommerbær

af Camilla Zarah Lawes 8. juni 2011
Foto: Lars Ranek
De friske sommerbær giver superlækker kontrast til de rige chokolademuffins

(12 stk.)200 g fint rørsukker2 æg1½ dl græsk yoghurt100 g blødt smørfintrevet skal fra en økologisk citron (gem lidt til cremen)50 g kakao150 g hvedemel1 tsk. bagepulver100 g mørk chokolade, 70 %CREME:2 dl græsk yoghurt eller cremefraiche 18 %4 spsk. flormeliskornene fra ½ stang vaniljecitronskalTILBEHØR:250 g jordbær125 g hindbær125 g blåbærflormelisPisk æg og sukker godt. Vend yoghurt og smør i dejen, og rør godt, til smørret er rørt helt ud. Rør citronskal i dejen. Sigt bagepulver, kakao og hvedemel i dejen, og rør det sammen til en ensartet dej. Smelt chokoladen, og rør den forsigtigt i dejen.Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne midt i en forvarmet ovn ved 200° i 12-15 minutter.Rør yoghurt med citronskal, flormelis og vanilje, og servér det til kagerne sammen med friske hindbær, blåbær og jordbær. Drys kagerne med lidt flormelis.RELEVANTE LINKS