Brød og bagværk
6. oktober 2015

Dadelbrownie med nødder

Hvad siger du til en kage med lavt kalorieindhold og vidunderlig smag?
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Dadelbrownie med nødder

Foto: Betina Hastoft

Opskriften giver 16 STK.

TID: 20 MIN. + BAGETID: 40 MIN.

Ingredienser:

500 g saftige dadler uden sten

150 g hasselnødder

50 g mørk chokolade

4 æg

1 appelsin

Kornene fra ½ vaniljestang

½ dl kakao

25 g kokosolie

https://imgix.femina.dk/kage-banner-sd.jpg

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 175 grader.

2. Findel dadler og hasselnødder i en foodprocessor.

3. Hak chokoladen groft, riv skallen fra appelsinen og pres saften ud. Kom chokolade og appelsinsaft og -skal i foodprocessoren sammen med æg, vaniljekorn, kakao og kokosolie. Kør til det hele er godt blandet og kom dejen i en lille smurt bradepande på ca. 18 x 25 cm.

4. Bag kagen i ca. 40 min. og mærk efter med et træspyd, om den er bagt. Så længe der sidder dej på spyddet, er kagen ikke færdigbagt.

5. Lad kagen afkøle på en bagerist, skær den i små stykker og server.

Energi pr. stk.: 217 kcal.

Fordelt på: protein 8%,

kulhydrat 52%, fedt 40%

Læs også