Aftensmad

Yoghurt-marineret lam med grillede grøntsager

af Louisa Lorang 24. juni 2010
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på hovedretten og en praktisk indkøbsliste

Lad gerne lammet trække i op til et døgn i køleskabet. Vælg de flotte koteletter fra lammekronen, hvis du har mulighed for det. De er ofte bedst og billigst hos halalslagterne.3 dl drænet yoghurt3 spsk. citronsaft1 spsk. sød røget paprika1 tsk. sukker1 spsk. garam masala12 små lammekoteletterENDVIDERE:2 dl couscous1 tsk. salt3 dl kogende vandsaft af 1 citron4-5 spsk. olivenoliesalt og peber1 bundt bredbladet persille1 bundt mynte2 squash, evt. en gul og en grøn1 aubergine2 røde peberfrugterlidt oliesalt og peberTILBEHØR:sambal oelekcitronbådeRør yoghurt med citronsaft, paprika, sukker og garam masala. Snit lammekoteletterne i fedtet, kom marinade og kød i en frysepose, og læg det i køleskabet i mindst 1 time - eller op til 1 døgn.Kom couscous og salt i en skål, og hæld kogende vand på. Sæt film på skålen, og lad couscoussen trække i 10-15 minutter.Rør citron, olivenolie og salt og peber sammen. Pluk persille og mynte, og hak bladene fint. Vend dressing og krydderurter med couscoussen, og smag til.Skær squash og auberginer i skiver. Skær peberfrugterne i grove både, pensl grøntsagerne med lidt olie, og gril dem på den varme grill. Krydr med salt og peber.Gril imens lammekoteletterne på den varme grill. De skal have 3-5 minutter på hver side.Vend de varme grøntsager i couscoussen, og servér lam med couscous. Giv sambal oelek og citronbåde til.Vinforslag: Legaris Crianza, Ribera del Duero, Spanien.

Dessert: Blåbær-hindbær-crumble

TO DO-LISTE:24 timer inden:Marinér kødet, opbevar det i køleskab.6 timer inden:Lav crumble, opbevar dem ved stuetemperatur.3 timer inden:Klargør grøntsager til forret og hovedret, opbevar grøntsagerne i fryseposer.2 timer inden:Lav dressingen til forretten. Opbevar den i køleskab.Lav couscous og dressing til couscous.1 time inden:Ordn krydderurter, og vend dem med couscous.Lige inden gæsterne kommer:Pisk flødeskum.Vend couscoussen med dressing.Tag kødet op af marinaden.Anret forretten, så den er klar til grillet grønt.INDKØBSLISTE TIL GÆSTEMENUEN

FRUGT OG GRØNT: 375 g blåbær375 g hindbær2 citroner2 lime1 bundt purløg1 potte ærteskud1 bundt bredbladet persille1 bundt mynte1 stort bundt grønne asparges, 500 g2 squash, gerne en gul og en grøn1 aubergine2 røde peberfrugterKØL OG FRYS:cremefraiche 18 %drænet yoghurtWasabi Cavi-art® (fås bl.a. i Bilka og Føtex)¼ piskefløde12 små lammekoteletter KOLONIALVARER: brødcouscoussambal oelekmandlerTJEK DESUDEN AT DU HAR: olivenolieoliesaltpebersukkersød røget paprikagaram masalavaniljesukkerstødt kardemommemelhavregrynsmørKØB HOS FISKEHANDLEREN: 300 g varmrøget laks