Aftensmad

Risotto med artiskok

8. august 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Bjørn Jakobsen
Prøv en cremet risotto med artiskokhjertet i centrum

Risotto med artiskok (Tid: 35 min.)

Ingredienser1 spsk olivenolie10 g smør1 skalotteløg1 fed hvidløg200 g risottoris1½ dl hvidvin1-2 tsk saltCa. ½ liter god hønsebouillon50 g parmesan200 g artiskokhjerter (1 dåse)50 g parmesan til servering

Persilleolie:1 lille bdt. persille2 dl god olivenolieSalt, friskkværnet peberLÆS MERE: Få feriestemning i køkkenet med lækre middelhavsopskrifterFremgangsmåde Varm olie og smør i en gryde, uden at det tager farve.Tilsæt finthakket løg og hvidløg i tynde skiver og sautér dem klare. Skru op for varmen, tilsæt ris og svits dem godt af i ca. 1 min.Hæld hvidvin ved, rør godt, og drys med salt. Dæmp varmen, og hæld bouillonen på, lidt af gangen, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før der tilsættes mere. Fortsæt med at spæde med bouillon, til risene er møre, men stadig har lidt bid - det tager ca. 15-20 min. Tag gryden af varmen og rør revet parmesanost i.Dryp artiskokkerne fri for væde, og skær 2 af dem i kvarte og resten i mundrette stykker. Vend de små artiskokstykker i risottoen. Læg låg på gryden, og lad risene trække i 2 min.Skyl persillen godt, ryst den godt fri for væde og blend den med olie, salt og peber. Hæld persilleolien gennem en fintmasket sigte, så har du en flot grøn olie.Anret risottoen i dybe tallerkener, dryp med persilleolie.Læg 2 stykker artiskok, der lige er vendt i persilleolie ovenpå og høvl parmesan over retten. Servér straks.LÆS MERE: Prøv også en italiensk risottoklassiker med svampeHvad synes du om denne opskrift?Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.