Risotto med artiskok
Aftensmad

Risotto med artiskok

9. april 2024
Line Frier
Prøv en cremet risotto med artiskokhjertet i centrum

INGREDIENSER

  • 1 spsk olivenolie
  • 10 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g risottoris
  • 1½ dl hvidvin
  • 1-2 tsk salt
  • Ca. ½ liter god hønsebouillon
  • 50 g parmesan
  • 200 g artiskokhjerter (1 dåse)
  • 50 g parmesan til servering

Persilleolie

  • 1 lille bdt. persille
  • 2 dl god olivenolie
  • Salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Varm olie og smør i en gryde, uden at det tager farve.
  2. Tilsæt finthakket løg og hvidløg i tynde skiver og sautér dem klare. Skru op for varmen, tilsæt ris og svits dem godt af i ca. 1 min.
  3. Hæld hvidvin ved, rør godt, og drys med salt.
  4. Dæmp varmen, og hæld bouillonen på, lidt af gangen, mens du rører.
  5. Lad risene absorbere bouillonen, før der tilsættes mere.
  6. Fortsæt med at spæde med bouillon, til risene er møre, men stadig har lidt bid - det tager ca. 15-20 min. Tag gryden af varmen og rør revet parmesanost i.
  7. Dryp artiskokkerne fri for væde, og skær 2 af dem i kvarte og resten i mundrette stykker. Vend de små artiskokstykker i risottoen.
  8. Læg låg på gryden, og lad risene trække i 2 min.
  9. Skyl persillen godt, ryst den godt fri for væde og blend den med olie, salt og peber. Hæld persilleolien gennem en fintmasket sigte, så har du en flot grøn olie.
  10. Anret risottoen i dybe tallerkener, dryp med persilleolie.
  11. Læg 2 stykker artiskok, der lige er vendt i persilleolie ovenpå og høvl parmesan over retten. Servér straks.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også