Aftensmad
3. oktober 2023(Opdateret 03.10.23)

Burger med laksebøffer

Hvis det er svært at få plads til fisk på menuen, er denne lakseburger lige sagen. Her får du opskriften på burger med laksebøffer
Af: Emma Martiny
Burger med laksebøffer og dilddreme

Foto: Nina Malling

Hvis det er svært at få plads til fisk på menuen, er denne lakseburger lige sagen. Her får du opskriften på burger med laksebøffer
4 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 500 g laksefilet uden skind
  • 3 forårsløg
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

Dildcreme

  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 200 g flødeost naturel
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 bundt dild
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 2 modne avocadoer
  • 1 salathoved
  • 4-8 burgerboller
Annonce

Burger med laksebøffer

  1. Laksebøffer: Hak laksefileten i en foodprocessor, så du får en grov fiskefars. Hæld farsen i en skål.
  2. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rør forårsløg, æg, havregryn, salt og peber i laksefarsen.
  3. Form 4 bøffer af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande.
  4. Dildcreme: Riv citronskallen fint, og pres saften. Blend alle ingredienserne til dildcremen sammen ved hjælp af en stavblender eller foodprocessor. Smag til med salt og peber.
  5. Severing: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og pluk salaten.
  6. Lun burgerbollerne. Smør bollerne med dildcreme, og fyld dem med laksebøf, avocado og salat.

TIP: Ovnstegte kartoffelfritter går godt til burgeren

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.