Burger med laksebøffer
Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
500 g laksefilet uden skind
3 forårsløg
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
salt og friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning
DILDCREME
skal og saft af ½ usprøjtet citron
200 g flødeost naturel
1 dl yoghurt naturel
1 bundt dild
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
2 modne avocadoer
1 salathoved
4-8 burgerboller
PRØV OGSÅ:
Portobello-burger med syltede rødløg grove fritter
Opskrift - sådan laver du burger med laksebøffer
1. Hak laksefileten i en foodprocessor, så du får en grov fiskefars. Hæld farsen i en skål. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rør forårsløg, æg, havregryn, salt og peber i laksefarsen. Form 4 bøffer af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande.
2. DILDCREME: Riv citronskallen fint, og pres saften. Blend alle ingredienserne til dildcremen sammen ved hjælp af en stavblender eller foodprocessor. Smag til med salt og peber.
3. SERVERING: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og pluk salaten. Lun burgerbollerne. Smør bollerne med dildcreme, og fyld dem med laksebøf, avocado og salat.
TIP: Ovnstegte kartoffelfritter går godt til burgeren
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Gulerodstærte med bacon – Få opskriften her
Tirsdag: Sommerfugle-kylling med ovnbagte rodfrugter – Få opskriften her
Onsdag: Butterbean-pande med grønkål og æg – Få opskriften her
Fredag: Kebabspyd med vintertabbouleh – Få opskriften her
