8 opskrifter på hjemmelavede burgere
Aftensmad

Burger: 8 opskrifter på lækre hjemmelavede burgere

3. oktober 2023
Olivia Zypikoff
Foto: Aller Media
Burgere kan sammensættes med alt fra kød til fisk og vegetariske ingredienser. Vi har samlet vores foretrukne opskrifter på hjemmelavede burgere – med og uden kød.

Vi elsker burgere.

Burgeren er en universal favorit inden for gastronomi – den er saftig, sprød og fuld af smag.

Sådan bygger du den bedste burger

  1. Vælg en bøf: Først og fremmest skal du beslutte, hvilken slags bøf du ønsker – du kan f.eks. vælge klassikere som oksekød, kylling eller fisk. Hvis du er vegetar eller veganer, findes der et hav af lækre muligheder, såsom portobellosvampe, halloumi eller linsebøffer.
  2. Vælg din burgerbolle: Du kan vælge en klassisk hamburgerbolle, en fuldkorns- eller briochebolle, eller endda en glutenfri bolle, alt efter dine præferencer.
  3. Vælg indholdet: Her kan du virkelig tilpasse din burger ved at sammensætte grøntsager, dressinger og oste efter din smag.

Vi har samlet de lækreste burgere, se bare herunder!

8 opskrifter på hjemmelavede burgere

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg

1. Burger med kalv, avocado og syltede rødløg

Kalvekødet giver burgeren en mild og delikat smag, sammensat med cremet tekstur fra avocado og en skarp smag fra syltede rødløg. Sammen skaber det hele en harmonisk smagsoplevelse. Få her opskriften på en ekstravagant burger.

Burger med gedeost, ærtepesto og syltede rødløg

2. Burger med gedeost, ærtepesto og råsyltede agurker

Den her opskrift forvandler den klassiske oksekødburger med sin bløde gedeost, cremede ærtepesto og syltede agurker. Lad dine smagsløg udforske den her lækre burger, der er en gourmetoplevelse på middagsbordet.

linseburger

3. Linseburger med chilimayo (V)

Få dine proteiner fra linser! Linsebøffen er smagfuld, og med svampe og parmesan får den en fyldig umamismag. Her får du opskriften på en nærende, vegetarisk burger.

Portobello-burger med syltede rødløg og grove fritter

4. Portobello-burger (V)

Skift burgerbollerne ud med en blød, smagfuld portobellosvamp, der skal nydes sammen med en saftig hakkebøf og friske grøntsager. Burgeren serveres med hjemmelavede grove kartoffelfritter. Få en anderledes smagsoplevelse med denne fantastiske opskrift.

Burger med laksebøffer og dilddreme

5. Burger med laksebøffer (P)

En gourmetburger med saftig laksebøf, kombineret med friske grøntsager og en luksuriøs dilddressing. Hver bid af denne burger udfordrer din oplevelse af, hvordan en burger bør smage. Find opskriften her og tag på en smagsrejse fra fjord til tallerken.

Mexiburger med syltede rødløg

6. Mexi-burger med syltede rødløg

Smag på det mexicanske køkken med denne fantastiske mexi-burger. Saftig hakkebøf kombineret med sprøde, syltede rødløg, der giver en forfriskende syrlighed til hver bid. Den friske salsa og cremede avocadomayo bringer smagen og krydderierne fra Mexico direkte til dit middagsbord.

flæskestegsburger

7. Hjemmelavet flæskestegsburger

Her finder du opskriften på en lækker klassiker, der leger med det sure og søde. Vores hjemmelavede flæskestegsburger indeholder en syrlig agurkesalat sammensat med rabarberkompot lavet med stjerneanis og sukker.

burger

8. Halloumi-burger med avocado og løg (V)

Den sprøde halloumi smelter sammen med den bløde avocado og de karamelliserede løgringe for at skabe et sammensurium af smag og tekstur. Få her opskriften på en vegetarburger, der tilfredsstiller dine smagsløg.

Sådan sammensætter du en burger (korrekt)

Når alle ingredienserne er klar, kan du begynde at bygge din burger. Start med bollen, derefter bøffen og tilføj dine valgte toppings og saucer.

Husk at placere de bløde ingredienser, såsom salat eller tomater, mellem bøffen og de hårde ingredienser som bacon og løg for at forhindre, at bollen bliver for våd.

Hvilken ost er bedst til burger?

Til en klassisk cheeseburger skal du gå efter en ost, der kan smelte. Vælg en smidig, men fast ost. Vi anbefaler at prøve dansk Vesterhavsost, Emmentaler, Gouda, mozzarella eller den sikre vinder, cheddar.

Burgerkæden, The Hungry Dane, bruger gedeost, fordi de mener, at ostesmagen skal kunne skinne igennem.

Få flere opskrifter på burger her

Kilde: ostogko.dk

Læs også