flæskestegsburger
Aftensmad

Flæskestegsburger med søde rabarber og sure agurker

af Timm Vladimir 28. april 2021
Foto: Columbus Leth
Træt og flad? En saftig burger med surt og sødt genoplader straks batterierne. Her får du opskriften på en virkelig lækker flæskestegsburger med søde rabarber og sure agurker
1 t og 0 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min

Det skal du bruge

  • 1 kg ribbenssteg uden ben
  • 2 spsk. salt
  • 8 burgerboller
  • ½ spidskål, gerne rød
  • 1 dl god mayonnaise

Rabarberkompot

  • 250 g rabarber
  • ½ dl vand
  • 2 stjerneanis
  • 2 spsk. sukker

Sur agurkesalat

  • 1 agurk
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. finthakket dild

Opskrift - sådan laver du flæskestegsburger med søde rabarber og sure agurker

 

  1. Forvarm ovnen til 180°. Gnid stegen med salt, og steg den i ovnen i 1 time. Lad den trække i 10 minutter, før du skærer den i skiver.
  2. RABARBERKOMPOT: Rens rabarberne, og skær dem i tern. Kog dem med vand, stjerneanis og sukker i ca. 10 minutter, til du har en ensartet kompot.
  3.  SUR AGURKESALAT: Skyl agurken, skær den i tynde skiver, og vend med citronsaft, salt, peber og finthakket dild. Lad salaten trække i 20 minutter.
  4. Hak spidskål fint. Flæk burgerbollerne, og lun dem i ovnen eller på en brødrister. Smør bollerne med mayonnaise. Fyld bollerne med spidskål, skiver af ribbenssteg, agurkesalat og rabarberkompot.

Andre lækre opskrifter