flæskestegsburger
Mad

Flæskestegsburger med søde rabarber og sure agurker

28. april 2021
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Træt og flad? En saftig burger med surt og sødt genoplader straks batterierne. Her får du opskriften på en virkelig lækker flæskestegsburger med søde rabarber og sure agurker
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min

Det skal du bruge

  • 1 kg ribbenssteg uden ben
  • 2 spsk. salt
  • 8 burgerboller
  • ½ spidskål, gerne rød
  • 1 dl god mayonnaise

Rabarberkompot

  • 250 g rabarber
  • ½ dl vand
  • 2 stjerneanis
  • 2 spsk. sukker

Sur agurkesalat

  • 1 agurk
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. finthakket dild

Flæskestegsburger med søde rabarber og sure agurker

  1. Flæskestegsbøffer: Forvarm ovnen til 180°. Gnid stegen med salt, og steg den i ovnen i 1 time. Lad den trække i 10 minutter, før du skærer den i skiver.
  2. Rarbaberkompot: Rens rabarberne, og skær dem i tern. Kog dem med vand, stjerneanis og sukker i ca. 10 minutter, til du har en ensartet kompot.
  3. Sur agurkesalat: Skyl agurken, skær den i tynde skiver, og vend med citronsaft, salt, peber og finthakket dild. Lad salaten trække i 20 minutter.
  4. Hak spidskål fint. Flæk burgerbollerne, og lun dem i ovnen eller på en brødrister. Smør bollerne med mayonnaise. Fyld bollerne med spidskål, skiver af ribbenssteg, agurkesalat og rabarberkompot.

SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter på flæskesteg med garanti på sprøde svær. Find den her: Tips til flæskesteg

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Elsker du burgere? Vi har samlet 8 opskrifter på lækre burgere - med og uden kød.

Læs også