Mexiburger med syltede rødløg
Aftensmad

Mexiburger med syltede rødløg

af Timm Vladimir 26. oktober 2018
Foto: Columbus Leth
Når der skal hygges, skal der god mad på bordet. Og en lækker burger går man aldrig galt i byen med. Udover en fantastisk smag tager den kun 20 minutter at lave.Her får du opskriften på mexiburger med syltede rødløg
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket oksekød
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 4 skiver cheddar, gerne med chili
  • 1½ dl mayonnaise
  • 1 spsk. chilisauce
  • 4 briocheburgerboller
  • 2 modne avocadoer
  • salatblade
  • frisk koriander

SYLTEDE RØDLØG

  • 1-2 rødløg
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt

SERVERING

  • evt. nachos/stegte kartofler

Opskrift - sådan laver du mexiburger med syltede rødløg

  1. SYLTEDE RØDLØG: Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver. Del dem i ringe, og vend med limesaft, eddike, honning og salt i en skål. Lad dem trække i mindst 15 minutter.   2. Form 4 bøffer af oksekødet. Krydr med salt og peber. Steg dem i olie på en pande i 4 minutter på den ene side, vend dem, og læg osten på. Lad dem stege i yderligere 4 minutter. Rør mayonnaise og chilisauce sammen. Lun bollerne, og smør med chilimayo. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl salatblade. Fyld burgerne med salat, avocado og bøf med ost. Top med syltede løg og frisk koriander. Servér evt. med nachos eller stegte kartofler.   PRØV OGSÅ: Meyers flæskestegssandwich  

Læs også