

Linseburger med chilimayo
DET SKAL DU BRUGE
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 250 g champignoner
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 1 dl finvalsede havregryn
- 2 dåser grønne linser
- 30 g fintrevet parmesan
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
CHILIMAYO
- 1 fed hvidløg
- 1 dl god mayonnaise
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- salt
TIL SERVERING
- 8 ciabattaboller eller fuldkornsburgerboller
- 2 gulerødder
- 1 agurk
- 1 rødløg
- spirer, f.eks. rødbedespirer
- salat, f.eks. frillice
1. Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løgene fint. Pres hvidløget. Rens svampene, og skær dem i små tern. Steg løg og svampe gyldne i olie på en pande. Kom det i en skål, og tilsæt havregryn, drænede linser, parmesan, grofthakket persille, salt og peber. Brug en stavblender til at blende skålens indhold let sammen, indtil det kan røres sammen til en grov linsefars. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg bøfferne i ovnen i 20 minutter, til de er faste og gyldne.
2. CHILIMAYO: Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, hvidvinseddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.
3. SERVERING: Lun bollerne i ovnen sammen med linsebøfferne i de sidste 5 minutter. Skræl guleroden, og brug en kartoffelskræller til at høvle lange, brede strimler. Skær agurk og rødløg i skiver. Skyl spirer og salatblade. Anret det hele på fade og i skåle, så hver især kan samle sin egen burger ved bordet.
TIP: Linsefarsen kan også bruges til at lave små ”kødboller” og serveres i tomatsauce til pasta.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Dampet torsk med perlespelt og broccoli – Få opskriften her
Onsdag: Polenta-pizza med svampe og bresaola – Få opskriften her
Torsdag: Svinekæber med polenta og ristet rosenkål – Få opskriften her