

Mexicansk vegetarburger
Ingredienser til mexicansk vegetarburger
- 400 g søde kartofler
- 1 dåse kidneybønner
- 2 fed hvidløg
- 1 dl finvalsede havregryn
- 2 tsk. røget paprika
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
Tilbehør til mexicansk vegetarburger
- 4-8 burgerboller
- 1 bakke blandet salat
- 2 avocadoer
- 1 glas salsa
Sådan laver du mexicansk vegetarburger
-
Tænd ovnen på 200°.
-
Skrub og halvér de søde kartofler, og læg dem med skindsiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
-
Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er helt møre. Lad dem køle lidt af.
-
Skrab kødet ud af de søde kartofler og ned i en stor skål. Hak skrællerne groft, og rør dem i skålen.
-
Dræn og skyl bønnerne, og hæld dem i skålen med søde kartofler.
-
Pil og pres hvidløg, og bland det sammen med bønnerne.
-
Tilsæt havregryn, paprika, spidskommen, koriander, salt og peber, og mos det hele sammen til en fars med en ske.
-
Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
-
Bag bøfferne i ovnen i 20 minutter ved 200°, til de er sprøde og faste.
-
Lun burgerbollerne. Skyl og tør salaten. Flæk avocadoerne, og skær kødet i skiver.
-
Anret det hele på fade sammen med salsa, og lad dine middagsgæster hver især samle en burger selv.
Prøv også: