Aftensmad

Grillede asparges og kammuslinger

af Susanne Palmqvist 28. maj 2010
Foto: Anders Schønnemann
Skøn og fin luksusmad med en enkel og intens smag. Køb så store kammuslinger som muligt, evt. fra frost. De små er svære at stege, uden at de bliver tørre. Du kan også bruge grønne asparges, de behøver ingen kogning

(4 personer)12 flotte hvide asparges12 flotte store kammuslingerMARINADE:2 spsk. olivenolie1 spsk. citronsaft1 spsk. friskhakket meriankværnet peberTOMATKOMPOT:1 bdt. forårsløg2 store modne tomater1½ spsk. olivenolie½ spsk. lys vineddikesalt og peberfrisk merian til pyntTILBEHØR:ristet brødRør marinaden sammen, og tag lidt fra. Vend kammuslingerne i resten, og stil dem koldt, gerne i 1-3 timer.Skræl aspargesene fra hovedet mod roden. Knæk eller skær de nederste 2 cm af. Kog aspargesene i letsaltet vand i ca. 6 minutter, til de er al dente. Dup dem tørre, og pensl med marinaden.Lav tomatkompotten klar: Hak forårsløgene ret fint. Halvér tomaterne, og skrab kernerne ud. Skær kødet i små terninger. Svits begge dele i halvdelen af olien i 2-3 minutter. Kom eddike på, og damp det ind. Krydr med salt og peber. Hold det lunt, og vend resten af olien i til sidst. Varm en grillpande godt op, og steg aspargesene, så de får striber på alle sider. Tag dem af. Gril kammuslingerne i få minutter på hver side. De må ikke få for meget, men skal være klare indeni. Drys med salt og peber. Anret tomaterne med asparges og kammuslinger ovenpå. Drys med frisk merian.

RELEVANTE LINKS