Rødbedesalat med kikærter og feta
Foto: Anders Schønnemann
(4 personer)
400 g rødbeder
100 g kogte kikærter (gerne fra dåse)
1 æble i terninger
2 spsk. finthakket rødløg
50 g valnøddekerner, groft hakkede
1 stor håndfuld friskhakket mynte
100 g fetaost i terninger eller i blok
DRESSING:
1 stor tsk. dijonsennep
1 stor tsk. hvidvinseddike
½ tsk. honning
3 spsk. valnøddeolie eller god olivenolie
salt og peber
TILBEHØR:
flute eller godt madbrød
Vask rødbederne, og kog dem i vand, til de er møre. Det tager fra 25 til 45 minutter efter størrelse. Mærk med en nål. Kom dem i koldt vand, og gnid skrællen af. Skær dem i terninger. Pisk dressingen sammen, og smag den til. Bland rødbeder og kikærter i, og vend godt. Skær æble og løg i terninger, og vend dem i sammen med valnødder og hakket mynte. Vend fetaterninger i, eller smuldr osten over til sidst. Servér med brød eller som tilbehør til kød.
Salaten kan sagtens laves dagen før og tages med i en boks til frokosten. Bare vent med fetaen, eller tag den med i en boks for sig.
RELEVANTE LINKS