Mad
15. februar 2022

Omelet med parmaskinke, tomater og purløg

Denne uges hverdagsopskrifter er nemme december-retter. Her får du opskriften omelet med parmaskinke, tomater og purløg
Af: Mai Knauer
Omelet med parmaskinke, tomater og purløg

Foto: Columbus Leth

Denne uges hverdagsopskrifter er nemme december-retter. Her får du opskriften omelet med parmaskinke, tomater og purløg
4 personer

OMELET

  • 8 skiver parmaskinke
  • 8 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning
  • 200 g små tomater
  • 1 spsk. friskhakket purløg
  • 50 g parmesan

TIL SERVERING

  • godt rugbrød
Annonce

Omelet er ikke nødvendigvis kun noge man spiser om morgenen.
Det kan med stor fordel også spises som aftensmad.

Brug en pande uden plastikhåndtag, da den skal kunne gå i ovnen.

1. Varm ovnen op til 200°, og tænd for grillfunktionen. Steg parmaskinke på en pande i ca. 1 minut på hver side. Lad det dryppe af på fedtsugende papir.

2. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem godt sammen med lidt salt og peber. Varm olie op på panden, og hæld æggemassen på. Rør rundt med en gaffel. Tag panden fra varmen.

3. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og læg dem oven på æggene. Sæt panden ind i ovnen i 15-20 minutter, til din omelet er færdig og fast. Tag panden ud, og fordel stegt parmaskinke, purløg, og parmesan høvlet i flager over din omelet. Servér straks omelet med ristet rugbrød som tilbehør.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Pasta med koriander-mynte-pesto – Få opskriften her

Rib eye med frisk grønkålssalat – Få opskriften her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.