Halloween græsker-cupckes med frosting
Mad

Græskar-cupcakes med frosting

12. september 2023
Helle Brønnum Carlsen
Foto: Aller Media
Halloween - eller allehelgensaften - er en hyggelig lejlighed til at bage små søde cupcakes. Pynt dem med små græskar og lækker frosting, så er du helt klar til en stemningsfuld efterårsaften fuld af uhygge
12 stk

Ingredienser

  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 150 g solsikkeolie
  • 1½ dl cremefraiche 18%
  • 225 g sukker
  • 2 store æg
  • 125 g græskarkød, revet groft på rivejernet
  • 75 g hakkede valnødder

Frosting

  • 25 g blødt smør
  • 200 g flødeost
  • 75 g flormelis
  • 15 dråber vaniljeekstrakt
  • Lidt stødt kanel

Pynt

  • 250 g marcipan
  • orange konfektfarve
  • lidt sort glasurfarve, gerne i tube

Græskar-cupcakes med frosting

  1. Bland alt det tørre i én skål og alt det våde i en anden.
  2. Bland begge dele med revet græskar og hakkede nødder.
  3. Kom i muffinsforme og bag ved 200° i 15-20 min.
  4. Pisk smør, ost, flormelis, kanel og vanilje sammen og smør det på de afkølede muffins.
  5. Farv marcipanen orange og form små bolde på størrelse med valnødder.
  6. Lav linjer og stilk som var det græskar og sæt mønstre på til græskarmænd.

Tips til marcipan og frugtfarve

At arbejde med marcipan og frugtfarve kan være sjovt og kreativt. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at arbejde med marcipan og frugtfarve.

  1. Brug handsker: Det er en god idé at bære engangshandsker for at undgå at farve dine hænder under processen.
  2. Start med lidt farve: Tilføj frugtfarve gradvist til marcipanen for at opnå den ønskede farvetone.
  3. Grundig æltning: Ælt marcipanen grundigt for at sikre, at farven er jævnt fordelt. Brug her plastikhandsker.
  4. Brug plastfolie: Hvis din marcipan bliver for klistret under farvning, kan du indpakke den i plastfolie og lade den hvile i køleskabet i et stykke tid. Dette vil hjælpe med at reducere klæbrigheden.

Læs også