Aftensmad

Lamme-culotte med grøntsager

2. juli 2010
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Krydderurterne, hvidløget og grøntsagerne giver masser af saft og kraft til lammekødet

(4 personer)2 lammeculotter a 400 g4 stilke rosmarin6 stilke timian1 helt hvidløg delt i fed med skal1 gul courgette i 2 cm tykke skiver1 grøn courgette i 2 cm tykke skiver10 små skalotteløg, pillede2 røde peberfrugter, delt i fire stykkersalt og peber400 g små, nye gulerødder3 spsk. olivenolie2 spsk. hakket rosmarinhavsalt og peberRids fedtkanten på lammeculotterne, og steg dem med fedtsiden nedad på en glohed pande, til fedtkanten er sprød og gylden. Vend culotterne, og steg dem i 2 minutter på den anden side. Sæt dem i et smurt ovnfast fad over de ordnede grøntsager og skalotteløg. Læg rosmarin, timian og hvidløg på, og krydr med salt og peber. Steg culotterne færdig i en 200° varm ovn i 8-12 minutter. Tag dem ud, og lad dem hvile i 5 minutter, inden de skæres i skiver.Skrab og vask gulerødderne, og del dem på langs i kvarter. Varm olien op på en pande, og vend gulerødderne i. Skru ned, og lad dem småsimre i ca. 2 minutter. Krydr med rosmarin, salt og peber, og servér til lammet og grøntsagerne.

RELEVANTE LINKS

Bulgur med citron og bønner