Mad
21. december 2010

Salat med røget mørbrad og krydder-mandler

Ristede, krydrede mandler er rigtig lækre i salaten. De giver både en god, knasende konsistens og en dejlig smag. De kan også bruges som snacks til et godt glas vin. Opbevar dem i lukket glas i 1-2 uger
Af: af Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/e17b775aff854895aec10aaa8923b8ff.jpg

Foto: Anders Schønnemann





(frokost- eller forret til 4 personer)
½ spsk. olivenolie
100 g smuttede store mandler
2 tsk. flydende honning (akacie- eller lavendel-)
1 tsk. tørret timian eller herbes de Provence-krydderi
SALAT:
1 bakke/pose blandede små salater
1 stor håndfuld rucola
½ glas grillede peberfrugter i marinade/olie
1 lille stykke røget mørbrad, ca. 150-200 g
1 bøtte brøndkarse
2 spsk. sherry-vineddike
ca. 4 spsk. olivenolie
2 tsk. dijonsennep med honning
2 tsk. honning
salt og kværnet peber
TILBEHØR:
godt brød
Varm olien op på en teflonpande. Kom mandlerne på, og rist, til de begynder at blive gyldne. Kom honningen på, og rist videre, til de er helt blanke (det går hurtigt!). Sluk, og drys med timian eller herbes de Provence. Hæld mandlerne på et stykke bagepapir, drys salt over, og lad dem køle helt af. Kan opbevares i glas.
Skyl og slyng salaterne. Skær peberfrugterne i passende stykker. Skær kødet i meget tynde skiver. Bland det hele forsigtigt på et flot fad, i en stor, lav skål eller portionvis. Bland nippet brøndkarse i. Pisk en god dressing af vineddike, olie, sennep og honning, og krydr med salt og peber. Dryp den over salaten, og drys med mandlerne. Spis salaten med godt brød til.

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f5d8cafc484948c89cbdf53b8d7ae7dc.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/944f0b4116a54c0c908041357a325dd1.jpg

Læs mere om:

Læs også