Forretter

Vitaminsalat med avocado

af Susanne Palmqvist 9. februar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Flotte farver stimulerer både humør og appetit. Denne salat giver et godt tilskud i den rigtige retning. Du får gode C-vitaminer og sunde fedtstoffer fra avocado, nødder og olivenolie. Så spis bare løs, og bliv i rigtig godt humør

(forret eller tilbehør, 4 personer)30-50 g ristede hassel-nøddekerner1 rød grapefrugt i fileter1 stor appelsin i fileter1 lille romainesalat i grove strimler/blade1-2 avocadoer i store terningerDRESSING:fintrevet skal af 1 appelsin½-1 dl grape- og appelsinsaft2 spsk. olivenolie1 tsk. dijonsennep1 tsk. rørsukker/honningPYNT:lidt friske myntebladeRist først nødderne på en tør pande, til de mørke skaller springer/revner. Læg dem på et viskestykke, og gnid skallerne af. Hak dem groft, eller lad dem være hele.Riv appelsinskallen, og gem den til dressingen. Pil grape og appelsin, og skær fileterne fri mellem hinderne. Skær dem i mindre stykker. Opsaml endelig al saften. Skyl salaten, og pluk den i grove strimler. Skær avocadoen i store terninger, og dryp dem med lidt af appelsinsaften. Pisk en tyk dressing sammen, og smag den godt til. Bland salat, avocado og citrusfrugterne. Vend eller dryp med dressing og ristede nødder. Drys nippede mynteblade over.

RELEVANTE LINKS