Aftensmad

Cremet kartoffelsalat med ansjoser og hvidløg

8. juli 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Den cremede og ret traditionelle kartoffelsalat får forrygende smag fra de hakkede ansjoser, som virkelig giver et skønt pift til salaten

(4 personer)ca. 600 g nye, små kartoflerca. 200 g friske bønner (evt. fine frosne, optøede)1 bundt radiser1 dl mayonnaise1 dl cremefraiche 18 %4-6 ansjoser i olie (efter smag), hakkede1-2 fed hvidløg, pressetfintrevet skal af 1 lille øko-citron + lidt af saftensalt og kværnet peberklippet purløgKog kartoflerne i 12-15 minutter. Pil dem, og når de er kølet helt af, skær dem i mellemstore terninger. Nip bønnerne, og kog dem i 3 minutter. Køl dem af i koldt vand, og skær dem i 5 cm lange stykker. Skær radiserne i skiver. Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen med ansjoser og hvidløg. Smag til med citronskal, citronsaft og salt og peber - smagen skal være kraftig. Vend alle grøntsagerne i. Lad salaten trække i ½-1 time. Drys med purløg.

Ønsker du den mere kalorievenlig, kan du bruge græsk yoghurt i stedet for cremefraiche - så bliver smagen dog mere syrlig.

RELEVANTE LINKS

Vaniljeparfait med friske bær og karamel
Tomattærte med sennep