Brød

Olivenflutes med rucola

af Susanne Palmqvist 13. august 2010
Foto: Anders Schønnemann
Bag et lækkert brød med oliven og hakket rucola. Det giver en krydret og pikant smag. Brødet er godt med pålæg, med tapenade eller som madbrød til supper og salater

(2-3 stk.)15-20 g gær4½ dl lunkent vand4 spsk. olivenolie2 tsk. groft salt35 stk. sorte oliven a la Grecque (tørrede)2 dl skyllet rucolasalatca. 750 g italiensk økologisk hvedemel (tipo 00)brug gerne en bagestenSmuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand. Rør olie, salt og ¹/ af melet i. Brug et piskeris. Tag stenene ud af olivenene, og hak kødet og salaten groft. Vend det i dejen. Rør så resten af melet i lidt ad gangen, til dejen er blød og næsten slipper skålens kanter. Den må ikke blive for fast. Melmængden kan variere lidt. Drys lidt mel på, og læg film tæt om dejen. Stil den til hævning, tildækket, i 3-4 timer eller i køleskab natten over. Vip dejen ud på et meldrysset bord, og form den til en aflang firkant. Skær den ud i 2-3 lange brød. Varm ovnen op til 230°, gerne med en bagesten i (kan også bages uden). Løft brødene ind på stenen (brug den medfølgende spatel), eller læg dem på en plade. Bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter. Afkøles på rist. Kan fryses.

RELEVANTE LINKS

Kirsebær-flødeis