Aftensmad

Orange-marineret makrel

af Susanne Palmqvist 20. juli 2010
Foto: Anders Schønnemann
Prøv den i denne sommerlige, marinerede version, som skal spises kold med ristet rugbrød, nye lune kartofler eller en fin salat med løg og ærter

(frokostret til 4 personer)2-4 hele ferske makreller, skåret i filetpeberkorn½ l vand1 dl tør hvidvin1 lille fennikel1 hvidt løg (nye løg)2 spsk. oliesaft af 2 appelsinerfrisk koriander, kørvel eller purløgdild- eller fennikeltopTILBEHØR:rugbrød, blandet fin salat eller små nye kartofler med grønt drysFå fiskehandleren til at skære makrellerne i fileter. Rens dem helt for ben, og dup dem tørre. Bland vand, vin og peberkorn i en flad gryde eller dyb pande, og læg fisken i. Bring det meget langsomt i kog, og sluk, så snart det koger. Det må ikke bulderkoge! Lad fisken køle af. Tag den op, og læg den i et fladt fad. Skær fennikel og løg i fine ringe eller strimler. Svits dem i olie i 2 minutter, uden at det tager farve. Kom appelsinsaft på, og lad det koge ind i 5 minutter. Køl lidt af, og hæld det over fisken. Dæk fadet med film, og stil det koldt i mindst 3 timer, gerne til næste dag. Skær fisken i skrå stykker, og anret med lidt af fennikellagen over. Pynt med friske krydderurter.

RELEVANTE LINKS

Bliv din egen vinmager