Aftensmad

Blomkål med æbler og persille

28. juli 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Blomkål, æble og karry klæ’r hinanden rigtig godt. Steg den rå kål, til den akkurat er lidt mør, men stadig har bid. Det er godt tilbehør til stegt lyst kød eller lam

(4 personer, tilbehør)1 blomkålshoved i småbuketter1 spsk. olie10 g smør1 tsk. karry1 tsk. st. koriander1 rødløg i tynde ringeeller fine terninger2 æbler i tynde både1 spsk. citronsaftmasser af hakket persillesalt og kværnet peberTILBEHØR:4 kyllingebryster stegt med parmaskinke og basilikumGør alle grøntsagerne klar. Dryp æblebådene med ½ spsk. citronsaft, så de ikke bliver mørke. Varm olie og smør op i en wok eller dyb gryde. Svits karry og koriander et øjeblik, og steg blomkålsbuketterne heri i et par minutter. Kom æblebåde og løg i, og steg i 1-2 minutter. Vend resten af citronsaften i, og smag til med salt og peber. Drys med masser af hakket persille. Pak et par basilikumblade og en skive parmaskinke omkring hvert kyllingebryst, og steg dem i 4-5 minutter på hver side efter tykkelse, de skal være gennemstegte.

RELEVANTE LINKS

Hvid chokolademousse med jordbær