Desserter

Marcel-chokolade-kage med syltede abrikoser

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2011
Foto: Lars Ranek
En skøn festkage, hvor halvdelen af dejen bages, og resten smøres over som en blød mousse. Sérver den med syltede abrikoser eller sæsonens frugter, eller spis den, som den er

(10-12 personer)200 g mørk chokolade 70 %200 g smør6 pasteuriserede ægge-blommer (3 bægre)200 g flormelis6 pasteuriserede æggehvider (4 bægre)

VANILJESYLTEDE ABRIKOSER:3 dl vand1 dl rørsukker½ stang god vanilje400 g friske abrikoser (eller 1 god dåse med abrikoser)

PYNT:høvlet chokolade

Smelt chokolade og smør over et vandbad. Pisk æggeblommerne godt med flormelis, så de bliver hvide, og vend dem ned i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem ned i chokolademassen. Tag halvdelen af kagemassen fra, og gem den i en skål på køl. Hæld resten af dejen i en rund springform (20 cm), der er smurt med smør og drysset med sukker. Bag kagen i en 170° varm ovn i ca. 20-25 minutter. #Tilbered imens de syltede abrikoser: Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljestang. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og det har konsistens som tyktflydende sirup. Tag lagen fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Flå abrikoserne, og del dem halve. Kom dem i lagen, giv dem et hurtigt opkog, og afkøl. Lad kagen afkøle (den falder sammen i midten, men så er der plads til mousse), og fordel den kolde mousse over kagen.Pynt med høvlet chokolade, og servér kagen med de syltede abrikoser.

RELEVANTE LINKS