Chokolade-muffins med sommerbær
Foto: Lars Ranek
(12 stk.)
200 g fint rørsukker
2 æg
1½ dl græsk yoghurt
100 g blødt smør
fintrevet skal fra en økologisk citron (gem lidt til cremen)
50 g kakao
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade, 70 %
CREME:
2 dl græsk yoghurt eller cremefraiche 18 %
4 spsk. flormelis
kornene fra ½ stang vanilje
citronskal
TILBEHØR:
250 g jordbær
125 g hindbær
125 g blåbær
flormelis
Pisk æg og sukker godt. Vend yoghurt og smør i dejen, og rør godt, til smørret er rørt helt ud. Rør citronskal i dejen. Sigt bagepulver, kakao og hvedemel i dejen, og rør det sammen til en ensartet dej. Smelt chokoladen, og rør den forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne midt i en forvarmet ovn ved 200° i 12-15 minutter.
Rør yoghurt med citronskal, flormelis og vanilje, og servér det til kagerne sammen med friske hindbær, blåbær og jordbær. Drys kagerne med lidt flormelis.
RELEVANTE LINKS