https://imgix.femina.dk/media/08a25c21ef3b4ee89c91ddfc16a99de6.jpg
Familieliv

5 km og en buffet rigere

21. juni 2008
af Charlotte
Det giver selvtillid og tømmermænd. Følg med i Charlottes kamp mod den sidste rest af ammedellerne...

Nuværende vægt: 68
Ønskevægt: 65
Vægttab indtil nu: 13,7

Så er endnu en uge overstået, og sikke en god en af slagsen. Jeg har løbet 5 km!! Jeg løb knap 4 km søndag aften for at teste formen.... den var overhovet ikke god. Så jeg var meget spændt da vi nåede til onsdag. Vejret var skønt, men det var meget varmt at løbe i bagende sol. Ruten var lidt dum, og mange steder var det slet ikke til at komme frem. Men på trods af alt det, så gennemførte jeg i en tid der var 2 min. hurtigere end første gang!

Generelt har jeg fået trænet en del i denne uge, og det er dejligt. Og som bonus har min datter været i vuggestue hele ugen. Så nu er jeg meget mere tryg ved at aflevere hende. Ørerne har det også godt, så vi krydser fingre for, at det fortsætter.

Ugen blev afsluttet med fest både fredag og lørdag, og jeg kan godt mærke at jeg ikke er i form til den slags. Især lørdag var slem. Vin, øl, spiritus og enhver overvægtigs mareridt; buffet. En buffet er jo ellers skøn. Man kan selv vælge, hvor meget man skal tage.... men det kan jo være svært at styre. Eller det var det i hvert fald en gang. I går tog jeg kalkunkød, kartofler og salat. Fordi jeg havde lyst... og så var der bedre plads til dessert :)

Mama Slank
I denne uge har jeg igen brugt energiberegneren. Det er et fantastisk værktøj at have sidst på dagen.. hvis måltiderne er gået lidt skævt i løbet af dagen, er det rart lige at kunne styre, hvordan dagens resultat skal se ud. Jeg vejer mig nemlig stadig hver dag. Og det er såre simpelt. Hvis jeg spiser mere end mit daglige kaloriebehov - uden at dyrke motion - så vejer jeg mere næste morgen. Jeg har brugt WHO's formel til at regne mit energibehov ud:

KVINDER:
18-30 år = 19,44 x kropsvægt i kg + 636 kcal.
31-60 år = 10,80 x kropsvægt i kg + 1104 kcal.

Mangler du at tabe de ekstra kilo, som du tog på under graviditeten? Meld dig ind i Mama Slank her - 81 procent taber sig.

Næste uge
Ugen der kommer byder på jobstart. Jeg gruer det lidt. Det søde barselsliv er slut - og måske for sidste gang? Men min lille udsættelse har betydet, at jeg er blevet mentalt klar, så nu kan det bare komme an. DMI siger, at det bliver fint cykelvejr, så jeg er ikke i tvivl om, at ugens motion bliver dækket ind.

Læs også