https://imgix.femina.dk/media/76cc4d51bc5949a1b87f9a7097c69b78.jpg
Familieliv

Charlottes slankeblog - uge 1

12. november 2008
af Charlotte Qvist
Velkommen til Mama.dks nye blogger, der tester Mama Slank

Nuværende vægt: 81,7
Ønskevægt: 65
Vægttab indtil nu:

Det er kun lidt over en uge siden at jeg læste overskriften, "få et gratis slankeforløb" i et nyhedsbrev fra Mama... Skal/skal ikke... tusinde tanker gik gennem mit hoved på kort tid. For jeg ved jo god, at jeg skal tabe mig, og nu skal det være!

Jeg blev super glad, da jeg fik mailen om at jeg var blevet udvalgt, men også lidt skræmt. Det er mange år siden, at jeg har haft lyst til at fortælle nogen hvad vægten siger, og nu er jeg jo nødt til det..

Med i bagagen har jeg historien om slankekure, stofskifteproblemer og to graviditeter på to år. Heldigvis er der kommet to smukke og skønne børn ud af det sidste - men også en del uønskede kilo.

Jeg vejer 81,7 kilo. Jeg er 173 cm. høj, så mit BMI er for højt og det er ikke sundt for min krop at veje for meget. Jeg får ikke dyrket motion, og spisevanerne er dårlige. Så jeg mangler et skub og en hjælp. Til at få maden på plads, at at komme i gang med motionen. Jeg har også indset, at det er svært at være "Sukkersherif" for en 2 årig, når man selv går og småspiser fra slikskuffen. Hvis jeg skal give gode vaner videre, så må jeg vist hellere sørge for at leve efter dem selv.
Mit mål er at tabe mig 15-17 kilo, så jeg ender med et BMI der ligger midt i normalområdet. Jeg tror på at den rigtige balance mellem kost og motion, er vejen frem.

Og så håber jeg på, at jeg kan komme i gang med at løbe. Det er aldrig lykkedes for mig tidligere pga problemer med skinnebenene. Men jeg tror at det er en motionsform der vil passe rigtig godt til vores familieliv, så forhåbentlig hvis jeg starter stille op. Lige nu går jeg til efterfødselsgymnastik en gang om ugen, og jeg har læst om Pushymums hvor mødre dyrker motion med barnevognen i parker rundt omkring i byen - det skal jeg undersøge om er noget for mig.

Men jeg ved, at det er vigtigt at tage det stille og roligt. Hvis det hele skal ske på en nat, så bliver det ikke til noget.. så her i min første uge vil jeg lære slankedoktor.dk at kende, få tastet ind hvad jeg spiser og hvor meget (lidt) jeg bevæger mig. Og så vil jeg glæde mig til at modtage feedback, så jeg kan lægge en plan for hvor der skal sættes ind.

Og så lige en ting mere: Jeg skal anskaffe mig en badevægt!

Læs også:
Før du går igang med et vægttab
Tre veje til en lækker krop
Få det bedste ud af din krop

Du kan selv melde dig ind i vores slankeklub Mama Slank lige her

Læs også