Hvad er de 12 stjernetegn?

Astrologien har defineret 12 stjernetegn, der er navngivet efter stjernebilleder på himlen, som du kan se fra Jorden. Hvert stjernetegn er knyttet til en bestemt periode i kalenderåret, og hvis du er født inden for denne periode, vil du have et bestemt stjernetegns karaktertræk.

Stjernetegn og astrologi

Stjernetegnene kommer fra astrologiens verden, hvor man tror på, at himmellegemer som sol, måne, planeter og stjerne har indflydelse på vores liv på Jorden. Inden for astrologien tror man også på, at man kan forudsige fremtiden ud fra astrologiske beregninger på solens, månens og planeternes placering. Det er f.eks. sådan man laver horoskoper.

Astrologien er en meget gammel praksis, der menes at kunne dateres tilbage til 1800 f.Kr. og dermed en dominerende praksis før den moderne naturvidenskab. Dengang troede man på, at himmellegemernes position og bevægelse kunne varsle om alt fra hungersnød til krig og andre ulykker i samfundet. I dag bliver astrologien i højere grad brugt til mere personlige og spirituelle forudsigelser om mennesker og deres liv.

Stjernetegnene stammer helt tilbage fra astrologiens begyndelse, hvor man opdagede, at månen gik gennem sin fase (fra fuldmåne til fuldmåne) omkring 12 gange på et år. Med udgangspunkt i dette, besluttede man at dele solens rute om Jorden (som tager et år) op i 12 dele, som kunne ses ud fra stjernebilleder på himlen. Det resulterede i 12 stjernetegn samlet i den såkaldte dyrekreds, som både sol, måne og planterne bevæger sig igennem på bestemte tidspunkter på året.

Hvad betyder dit stjernetegn?

Dit stjernetegn har, ifølge astrologien, betydning for, hvordan din personlighed er – både hvordan dine indre følelser og udstråling kommer til udtryk.

Astrologien er som sagt baseret på, at solen, månens og planeternes placering har indflydelse på vores liv på Jorden. Dit stjernetegn fortæller, hvordan sol, måne og planeter stod den dag, du blev født, hvilket, ifølge astrologien, kan sige noget om din personlighed. Alle stjernetegn har nemlig forskellige kendetegn og karakteristika.

Dit stjernetegn kan derfor sige noget om, hvorvidt du er mere introvert eller ekstrovert, om du er følsom og kreativ eller mere praktisk anlagt og overfladisk. Når du kender dit stjernetegn, kan du blive klogere på dine personlige styrker og svagheder og hvordan du arbejder med disse.

Hvilken måned er hvilket stjernetegn?

Stjernetegnene er ikke knyttet til vores kalendermåneder men derimod bestemt ud fra solens bane over et år. Det første stjernetegn er bestemt fra solens position ved forårsjævndøgn, som er i slutningen af marts. Stjernetegnene har derfor ikke én måned hver men strækker sig over en periode på ca. 30 dage, der ikke er defineret af kalenderens måneder.

Det første stjernetegn er Vædderen, som går fra d. 21. marts – 19. april. Du kan derfor være Vædder, både hvis du er født i marts og april. Hvis du er født i april, kan du dog også være Tyr, som går fra d. 20. april – 21. maj. Sådan forsætter stjernetegnene fordelt over et helt år, som dog ikke følger det kalenderår, som vi gør.

Hvilket stjernetegn er du?

Her kan du se, hvilket stjernetegn du er ud fra din fødselsdato:

21. marts – 19. april: Vædderen

20. april – 21. maj: Tyren

22. maj – 21. juni: Tvilling

22. juni – 22. juli: Krebsen

23. juli – 22. august: Løven

23. august – 22. september: Jomfruen

23. september – 22. oktober:  Vægten

23. oktober – 22. november: Skorpionen

23. november – 21. december: Skytten

22 december – 20 januar: Stenbukken

21. januar – 18. februar: Vandmanden

19. februar – 20. marts: Fiskene

De 12 stjernetegn

På femina.dk har vi samlet alt, du skal vide om netop dit stjernetegn. Her dykker vi ned i de forskellige stjernetegns personlighedstræk, så du kan blive klogere på dig selv og din omgangskreds.

Bliv klogere på, hvilke styrker og svagheder der er ved dit stjernetegn – og hvad forskellen er på ild-, jord-, luft- og vandtegn. Du kan komme til at kende dit stjernetegns hemmelige og følsomme sider, og hvilket stjernetegn du passer godt sammen med.

Hvilket stjernetegn er du? Nedenfor kan du finde dit stjernetegn og læse alt, hvad det siger om dig.

Læs om alle stjernetegn her:

Ascendant og månetegn 

Udover stjernetegn dykker vi også ned i månetegn. Månetegnet er tegnet for følelser, og på femina.dk kan du udregne, hvad dit månetegn er. Samtidig kan du få astrologens svar på, hvad det siger om dig.

Ascendanten er også vigtig at kende, fordi den kan sige noget om dig og dit kærlighedsliv. Find din ascendant, så kan astrologen hjælpe dig med, hvad den betyder, så du kan lære dig selv lidt bedre at kende.

Dagens, ugens og månedens horoskop for dit stjernetegn 

På femina.dk får du et indblik i alt inden for astrologiens verden. Hver dag, uge og måned får du et horoskop for netop dit stjernetegn. Du kan finde dem alle lige her.

Hvilke stjernetegn passer godt sammen? 

I astrologiens verden er det ikke alle stjernetegn, der passer lige godt sammen, da de har forskellige og måske konfliktende karaktertræk. Udover at du kan læse alt om dit stjernetegn, og lære dig selv bedre at kende, kan du også udforske andres for at blive klogere på dem, deres personlighed og jeres relation.

Vi har nemlig lavet en guide til, hvordan det er at date en hvert enkelt stjernetegn. Det kan være brugbart i både venskabelige og romantiske relationer. Hvis du vil, kan du f.eks. date efter specifikke stjernetegn.

Her kan du blive klogere på, hvordan det er date en Vædder, Vægt, Løve, Krebs, Tyr, Vandmand, Tvilling, Jomfru, Fisk, Skytte, Stenbuk og Skorpion.

God fornøjelse!

 

Læs også