https://imgix.femina.dk/media/article/saadan_er_det_at_date_en_vaegt.png
Horoskoper

Sådan er det at date en Vægt

22. september 2020
af Amanda Stensgaard
Illustration: Anna Houplain
Vægten har altid sin partners behov for øje, så er du blevet forelsket i en Vægt, kan du forvente opmærksomhed i stride strømme. Men selvom Vægten vil gå langt for andre, plejer den at få det, som den selv vil have det. Her er din guide til at date en Vægt.

Er du faldet for en Vægt, er det på med charmeoffensiven og dit smukkeste tøj. Vægten har god smag, plejer sit ydre mere end de fleste og sætter pris på old school romantik.

Samtidig er den nysgerrig på andre og forsøger at gøre alle glade. Det er både a blessing and a curse. Vægten vil til enhver tid forsøge at please sin partner, men det betyder også, at den kan have svært ved at være åben omkring sine egne følelser og behov.

Vi har allieret os med astrolog Caritas Fischer og udarbejdet din guide til at date en Vægt.

Vægten (24. september - 23. oktober)

Element: Luft

Modalitet: Kardinal (leder)

Planethersker: Venus

Type: Viljestærk, konfliktmægler, glad for æstetik og kunst

Passer godt med: Andre lufttegn (Vandmand og Tvilling)

Det skal du vide, inden du dater en Vægt

Vægten er en sand leder. Den ved, hvad den vil, og den går benhårdt efter sit mål.

Lyder det skræmmende?

Frygt ej! For Vægten er ikke som de andre ledertegn (Stenbukken og Vædderen). Den er meget interesseret i harmoniske relationer, og selvom den kæmper for at få sin vilje igennem, foregår det altid på en pæn og kompromissøgende måde.

– Vægten er nysgerrig på det sociale spil, og den er god til at gennemskue, hvordan relationer fungerer. Den går meget teoretisk til værks og lader sig ikke styre af sine følelser. Derfor gør den det godt som terapeut eller konfliktmægler, siger Caritas Fischer.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Løve

Inden man kaster sig ud i et datingseventyr med en Vægt, bør man vide, at Vægten er interesseret i at forstå sig selv gennem andre og derfor kan have tendens til at please for meget i et parforhold.

– Når du går ind i et forhold med den, skal du have for øje, om Vægten egentlig siger det, den mener, eller om den siger noget, fordi den tror, det er du, du vil høre.

Finder Vægten et godt match, er den dog let at holde på.

– Vægten vil gerne forstå verden i parløb og hele tiden have en at vende tingene med. Derfor er den ofte i lange parforhold.

Sådan fanger du Vægtens opmærksomhed

Jagter du en Vægt, er der et par ting, du bør skrive dig bag øret.

– For det første gør du klogt i at vise, at du har æstetisk sans. Vægten elsker smukke ting og tiltrækkes af folk, der har gjort lidt ekstra ud af det. Et par sprøjt af din bedste parfume eller et smukt hjem med kunst på væggene kan også være med til at lokke Vægten i fælden.

Caritas Fischer fortæller, at Vægten generelt trives, når det smukke og det intellektuelle går hånd i hånd. Så kan du snakke med på samtaler om kunst og kultur, er du godt stillet i vægtens radar.

– Selv vil vægten ofte arbejde med kunsthistorie eller formidling af kunst og kultur, så er du på jagt efter Vægtens opmærksomhed, er museumsverdenen eller modebranchen oplagte steder at lede. Men Vægten står også for retfærdighed, så juraverdenen er også et oplagt sted at lede efter din udkårne, siger hun.

Sådan er den ideelle date for en Vægt

Når du har prøvet hele dit klædeskab og sat dig ind i kunsthistorien fra A til Z, er din udkårne Vægt sandsynligvis imponeret. Nu er næste skridt at arrangere en date.

– Vægten har tit problemer med at mærke sine følelser, og når den mærker noget, har den tendens til at analysere følelserne og præsentere dem på en måde, der giver mening på et narrativt plan. Det kan kræve lidt arbejde for både Vægten og dens partner at nå helt derind, hvor de store følelser bor, så du må ikke forvente, at I skal snakke om traumatiske barndomsminder på første date, siger Caritas Fischer.

– Men det er ikke, fordi Vægten er bange for samtale. Den elsker at snakke, og den er oprigtigt interesseret i at forstå, hvem du er. De bedste dates vil i Vægtens optik foregå i rolige og smukke omgivelser, hvor I kan snakke i timevis – f.eks. på en kunstcafé med udsyn over vandet.

Hun fortæller, at Vægten tænder på det ekstraordinære, så du kan også forsøge dig med en picnic og en tur i en robåd under trækroner og fuglekvidder (tænk Anja og Viktor i Kærlighed ved første hik!).

Sådan er Vægten i sengen

Vægten har hele tiden sin partners behov for øje – det gælder generelt i forholdet, men i særdeleshed i sengen.

– Vægten er meget givende. Den er absolut ikke en, der bare læner sig tilbage. Det er nærmere omvendt. Den vil gerne please og er bare glad for at give nydelse til partneren, siger Caritas Fischer.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Krebs

Elskovskunst kan være en by i Rusland, men ikke for Vægten – den ved, hvad du vil have. Og derfor må du ikke glemme at give noget tilbage.

– Det farlige ved at være sammen med en Vægt er, at den kan komme til at glemme sig selv. Den ideelle partner skal derfor give Vægten plads, så dens egne lyster og behov får lov at leve. Gør partneren det, er der grobund for et solidt og stabilt parforhold.

Se videoen og bliv klogere på Vægten på under to minutter

Sådan bliver du kærester med Vægten

Viser Vægten sig at være den helt rigtige for dig, skal du finde de gamle tricks frem fra skuffen. Vægten er nemlig vild med pladderromantik.

– Den er meget til det gammeldags romantiske og elsker kærlighedshistorier. Det kan næsten ikke blive for rosenrødt, og den vil elske at få at vide, at den er den sødeste i verden, siger Caritas Fischer.

Måske du burde overveje at skrive et kærestebrev?

Sådan slår du op med en Vægt

Heldigvis er det sådan med alle lufttegn, at de er lydhøre over for fornuftsbaserede forklaringer, fortæller Caritas Fischer.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Tvilling

– De er altid til at snakke med, og man kan godt sige, at det og det ikke virker på grund af det og det. Hvis man kommer med gode forklaringer, vil Vægten ud fra et fornuftsbaseret grundlag acceptere det – uden at flippe ud.

– Men det er vigtigt med dén indgangsvinkel. Man skal ikke blive vred eller råbe. Det hader Vægten. Man skal bevare roen og have de fornuftige argumenter klar.

Caritas Fischer

Caritas Fischer er astrolog på fuldtid. Hun er selvlært, men er opvokset i astrologiens verden, da hendes far er professionel astrolog. Caritas har en kandidat i moderne kultur og kulturformidling.

Til daglig laver hun 1:1 sessions, hvor hun læser dit fødselshoroskop og guider dig gennem udfordringer. Læs mere på caritasfischer.dk

Læs også