Horoskoper

Sponsoreret indhold

Hvad er et horoskop?

Et horoskop er en astrologisk metode til at forudsige begivenheder baseret på en tegning og kortlægning af stjernehimlen og planeternes placering på et givent tidspunkt.

Der findes mange forskellige slags horoskoper, og man kan lægge horoskoper ud for mere eller mindre specifikke personer, situationer eller endda spørgsmål. Horoskoper hjælper med at forudsige begivenheder, situationer, muligheder og udfordringer. Et horoskop kan derfor fungere som et kort, du kan bruge til at guide og tage valg ud fra.

Du kan f.eks. få dit årlige, ugentlige eller daglige horoskop, som kan give dig et indblik i forskellige tidspunkter, situationer eller øjeblikke i hverdagen, du skal være ekstra opmærksom på. Dit horoskop kan fortælle om både muligheder og udfordringer, du kan gå i møde.

Hvad betyder horoskop?

Selve ordet horoskop stammer fra de græske ord hôra og scopos, der betyder henholdsvis ”tid” og ”observatør”. Horoskop betyder altså at observere eller undersøge tiden. Det lyder lidt abstrakt, men det giver faktisk god mening. Tid er nemlig en central komponent, både når horoskoper laves og læses.

Først og fremmest laves horoskoper ud fra et bestemt tidspunkt, f.eks. din fødselsdag. Ud fra dette fortæller horoskopet noget om, hvad der kommer til at ske i fremtiden eller hvilke tidspunkter, der er gode for nye projekter, relationer eller lignende.   

Hvordan laver man horoskoper?

Det er ofte astrologer, der laver horoskoper, da et horoskop er en astrologisk beregning, der laves ud fra solens, månens og planeternes positioner. Det hedder faktisk, at man tegner et horoskop, når man laver horoskoper. Et horoskop er nemlig en tegning eller kortlægning af stjernehimlen set fra Jorden, ofte fra et specifikt sted og tidspunkt.

Tegningen af horoskopet er et cirkeldiagram, der er delt op i 12 lige store dele. Disse dele kaldes ’huse’, eller mere populært kendt som de 12 stjernetegn. Horoskopet er en kompleks tegning, som kan være svær at læse og fortolke, hvis man ikke er astrolog. 

Hvis du ikke er bekendt med astrologi, kan det være svært at lave og læse et horoskop, men du kan heldigvis altid finde både dagens, ugens og årets horoskop her på femina.

Horoskop og astrologi 

Horoskoper hører under disciplinen astrologi, som er baseret på ideen om, at vi vores liv, som mennesker på jorden, bliver påvirket af, hvordan sol, måne og planeter står. Det er også astrologien, der har identificeret de 12 stjernebilleder, som vi i dag kalder stjernetegn. Med ophav inden for astrologi, er horoskop og stjernetegn tæt forbundne.

Hvad er astrologi?

Astrologi er læren om den indflydelse, som himmellegemerne månen, solen, planeterne og stjernerne formodes at have på livet på jorden, samt kunsten at forudsige fremtiden ved hjælp af beregninger af himmellegemernes indbyrdes positioner. Astrologi forudsætter, at man tror på, at himmellegemerne påvirker menneskers liv på jorden.

Horoskop og stjernetegn

Den astrologiske tankegang, der ligger bag horoskoper, kender du måske fra stjernetegn, som tildeles efter, hvordan stjernebilledet har set ud på den dag, tid og sted, du er født. Horoskoper deles ofte op i de 12 stjernetegn, men der findes mange forskellige slags horoskoper.

Man kan lave personlige horoskoper og fødselshoroskoper ud fra stjernetegn, og i daglig tale er horoskoper næsten altid koblet op på stjernetegn.

Et horoskop lavet ud fra dit stjernetegn, kan give indblik i og forklaring på dine reaktionsmønstre i bestemte situationer, herunder dine svage og stærke sider. Et personligt horoskop ud fra dit stjernetegn kan også forudsige begivenheder og situationer i fremtiden samt guide dig til, hvordan du skal forholde dig til dem. Astrologi og horoskoper kan altså være svære at læse og forstå til fulde, men ved du fortsætter med at være nysgerrig og læse artikler om horoskoper, kan du uddanne dig selv til at forstå dit eget horoskop til fulde.   

Overordnet kan horoskoper deles op i 12 forskellige stjernetegn, også kaldet dyrekredsen eller zodiaken – og de 12 stjernetegn har fået navn efter et af de 12 stjernebilleder, som Solen, Månen og planeterne bevæger sig igennem på deres vej over himlen.

De 12 stjernetegn er:

Hvert stjernetegn er tilknyttet et element

De 12 forskellige stjernetegn har hver deres kendetegn og karakteristika og er forbundet med ét af de fire klassiske elementer: vand, ild, jord og luft. Ildtegn og lufttegn er positive eller ekstroverte tegn, mens vandtegn og jordtegn er negative eller introverte feminine tegn. Er man f.eks. stjernetegn fisk, er man et vandtegn og et følsomt og sensitivt væsen med en uovertruffen kreativitet. Er man derimod stjernetegnet skorpion, er man et ildtegn med en god evne til at både at være hemmelighedsfuld – og manipulerende, når det stikker én.

Find dit horoskop på femina.dk

På femina finder du alt om horoskoper og stjernetegn. Du får både dagens, ugens, månedens og årets horoskop. På den måde kan du altid blive klogere på, hvad fremtiden vil bringe. Feminas astrolog Brian Teglgaard lægger hver uge et horoskop for lige præcis dit stjernetegn. Så du blandt andet ved, hvilke tidspunkter der bliver specielle for lige netop dig, og hvilke dage du skal have særlig fokus på. Er du interesseret i at læse mere om, hvad der kendetegner dit stjernetegn, kan du læse meget mere her.

Bliv klogere på dit horoskop og astrologiens verden på femina.dk.

God læselyst!

Læs også