Horoskoper

Hvad er et horoskop?

Et horoskop er en astrologisk beregning, der laves ud fra solens, månens og planeternes positioner. Selve ordet horoskop stammer fra de græske ord hôra og scopos, der betyder henholdsvis ”tid” og ”observatør”. Det bliver brugt som en metode til at forudsige begivenheder på et bestemt tidspunkt i tiden.

Hvad er astrologi?

Astrologi er læren om den indflydelse, som himmellegemerne månen, solen, planeterne og stjernerne formodes at have på livet på jorden, samt kunsten at forudsige fremtiden ved hjælp af beregninger af himmellegemernes indbyrdes positioner. Astrologi forudsætter, at man tror på, at himmellegemerne påvirker menneskers liv på jorden.

De 12 stjernetegn

Overordnet kan horoskoper deles op i 12 forskellige stjernetegn, også kaldet dyrekredsen eller zodiaken – og de 12 stjernetegn har fået navn efter et af de 12 stjernebilleder, som Solen, Månen og planeterne bevæger sig igennem på deres vej over himlen.

De 12 stjernetegn er:

 

Hvert stjernetegn er tilknyttet et element

De 12 forskellige stjernetegn har hver deres kendetegn og karakteristika og er forbundet med ét af de fire klassiske elementer: vand, ild, jord og luft. Ildtegn og lufttegn er positive eller ekstroverte tegn, mens vandtegn og jordtegn er negative eller introverte feminine tegn. Er man f.eks. stjernetegn fisk, er man et vandtegn og et følsomt og sensitivt væsen med en uovertruffen kreativitet. Er man derimod stjernetegnet skorpion, er man et ildtegn med en god evne til at både at være hemmelighedsfuld – og manipulerende, når det stikker én.

Find dit horoskop på femina.dk

På femina finder du alt om horoskoper og stjernetegn. Du får både dagens, ugens, månedens og årets horoskop. På den måde kan du altid blive klogere på, hvad fremtiden vil bringe. Feminas astrolog Brian Teglgaard lægger hver uge et horoskop for lige præcis dit stjernetegn. Så du blandt andet ved, hvilke tidspunkter der bliver specielle for lige netop dig, og hvilke dage du skal have særlig fokus på. Er du interesseret i at læse mere om, hvad der kendetegner dit stjernetegn, har vi også lavet en grundig beskrivelse af hvert stjernetegns styrker og svagheder, som du finder her. 

Bliv klogere på dit horoskop og astrologiens verden på femina.dk.

God læselyst!

Sponsoreret indhold