Her kan du finde dit månetegn og læse, hvad det betyder for dig
Horoskoper

Det siger dit månetegn om dig – og sådan beregner du det

19. januar 2021
af Josefine Gammelgaard
Foto: Shutterstock
Månetegnet er tegnet for følelser – men hvad betyder det helt præcist? Og hvordan hænger det sammen med dit stjernetegn? Her kan du finde ud af, hvad dit månetegn er, og få astrologens svar på, hvad det siger om dig.

Måske har du allerede læst utallige horoskoper og føler, at du kender dit stjernetegn ud og ind. Og måske synes du ikke altid, det passer helt på, hvad du føler.

Det kan også meget vel være, for stjernetegnet – også kaldet soltegnet – er kun en del af dig. Det kan se helt anderledes ud, når du ser på, hvordan resten af stjernehimlen så ud, da du blev født.

Dit månetegn er et af de tegn, der betyder mest for din personlighed. Men hvad er det så lige, det betyder? Og hvordan spiller det sammen med dit soltegn?

Du kan beregne dit månetegn og blive meget klogere på, hvad det betyder for dig, lige her.

Månetegn - sådan beregner du det

Bliv klogere på månetegnet på under 1 minut - i videoen her

Klik her og find dit månetegn

Månen i Vædderen

Månen i Tyren

Månen i Tvillingen

Månen i Krebsen

Månen i Løven

Månen i Jomfruen

Månen i Vægten

Månen i Skorpionen

Månen i Skytten

Månen i Stenbukken

Månen i Vandbæreren

Månen i Fisken

Hvad er dit månetegn?

Her får du astrolog Sussie Baun Madsen forklaring på, hvad dit månetegn betyder for dig.

Dit månetegn er det tegn, der beskriver dit følelsesliv. Det betyder, at du i månetegnet finder de behov, du helt grundlæggende skal have opfyldt, for at du er glad og tilfreds.

Månen symboliserer altså dine umiddelbare følelsesmæssige reaktioner og behov.

Månetegnet er et af de tre tegn, som typisk beskriver ens grundpersonlighed. De andre to tegn er soltegnet, som beskriver ens kernepersonlighed, og ascendanten, som beskriver den personlighed, man viser andre, når man møder dem første gang.

Du kan finde meget mere om din ascendant her.

For at få et fuldendt billede skal du også se på resten af dit horoskop med de aspekter, planeterne har til hinanden. Så kommer du godt rundt om hele personligheden.

Hvis du interesserer dig for astrologi, er det derfor en god ide at få en astrolog til at lægge hele dit horoskop for dig, så du får hele din personlighed med.

Hvad kan du bruge månen til?

Man siger, at månen er ens ubevidste side, for man tænker ikke over, hvorfor man reagerer, som man gør. Det er nogle kvaliteter, du besidder, og du kan ikke lade være med at gøre, som du gør.

Derimod er du mere bevidst om dit soltegn, hvor der skal mere bevidsthed til at bruge energierne.

Det er godt at blive opmærksom på, hvilke behov du har brug for at få tilfredsstillet følelsesmæssigt, for at man føler sig glad og tilfreds og i følelsesmæssig balance. Det skaber harmoni.

For eksempel, fortæller Sussie Baun Madsen, er det rigtig vigtigt, at personer med månen i Vædderen ved, at de har brug for at være aktive, for hvis de altid sidder bag et skrivebord og får at vide, hvad de skal lave, er det utilfredsstillende.

Du skal bruge dit månetegn konstruktivt og tænke over, hvad du har brug for for at være glad.

Du er typisk meget dit månetegn, mens du er barn, for som barn reagerer man mere impulsivt og er mere umiddelbar. Som voksen går man over i sit soltegn, og når man begynder at fungere som den hele person, man er, bevæger man sig over i ascendanten.

Forhold til mor og familie

Månetegnet i ens eget horoskop beskriver ofte forholdet til ens mor og familie. Det beskriver nemlig nogle af de reaktionsmønstre, du ubevidst har taget med hjemmefra.

Hvis man fortæller folk om deres månetegn, vil mange sige, at sådan er deres mor faktisk i deres øjne. Derfor kan to børn godt have månen i forskellige tegn, for man har forskellige opfattelser af sin mor.

Vil du vide, hvordan dit venustegn beskriver dit kærlighedsliv, så læs mere her.

Månetegnsberegner: Sådan udregner du dit månetegn

Dit månetegn beskriver det tegn, månen stod i, da du blev født. Derfor er det vigtigt, at du kender det præcise tidspunkt, du blev født på.

Ved hjælp af vores månetegnsberegner, som du finder lige her, kan du udregne dit månetegn.

Få mere at vide om dit månetegn

Astrolog Sussie Baun Madsen anbefaler hjemmesiden astro.com, hvor man kan få sit horoskop. Den giver også et godt overblik over, hvordan energierne er hver dag.

Appen CoStar er blevet meget populær. Her kan du se dit horoskop og finde dine venner og læse om, hvordan I harmonerer med hinanden.

Har du mod på mere astrologi, så hent appen TimePassages, som er en meget detaljeret gennemgang af dit fødselshoroskop med planeter, stjerner og dagligt horoskop.

Månen i Vædderen

Vædderen er et ildtegn, så har du Månen i Vædderen, er du aktiv og reagerer som regel optimistisk og energisk.

Du har en god handlekraft, har brug for at være i gang og har lyst til at starte projekter op. Til gengæld er du ikke så god til at fuldføre det – for du kan godt lide at give tingene videre. Derfor er Væddere gode ledere og entreprenører.

Har du Månen i Vædderen, vil du sikkert også gerne være selvstændig, og så har du et godt temperament – præcis som de andre ildtegn. Du har brug for at reagere hurtigt og somme tider voldsomt følelsesmæssigt, og det er vigtigt, at du ikke gemmer din vrede og irritation væk, men giver udtryk for den. Ellers kan det ulme inden i dig og betyde, at du senere må gå til psykolog.

Du vil være den, der hurtigt siger, at det vil du i hvert fald ikke finde dig i. Til gengæld bliver du lige så hurtigt glad og entusiastisk, og du viser det gerne åbent. Andre ved næsten altid, hvordan du har det.

For at have det godt, er det nødvendigt for dig at komme ud. For eksempel kan en løbetur eller sportsaktiviteter virke helt terapeutiske på dig, fordi du har brug for at få afreageret på al den energi, der er inde i dig.

Månen i Tyren

En person med Månen i Tyren reagerer mere langsomt og velovervejet. Er dit månetegn Tyr, er du trofast og stabil i dine følelser. Der skal lidt ekstra til at rokke med dig.

Du er en livsnyder, bruger dine sanser meget og værdsætter den fysiske verden. Skønhed og harmoni er vigtigt for dig med Månen i Tyren, og derfor kan du sikkert godt lide at omgive sig med smukke farver og ting.

Det betyder ikke nødvendigvis, at du gerne vil eje ting. Men du kan godt lide at omgive dig med dem og sætter for eksempel pris på at se på smuk kunst. Tyren er kreativt og kunstnerisk orienteret – også hvis det handler om at få haven til at se smuk ud.

Som Tyr har du brug for at skabe noget, og det kan føles som terapi for dig at gå og rode lidt i haven og få jord under neglene. Det kan også være, du elsker at lave mad. Måske skal du male eller tegne. Eller måske er det terapi at hækle, strikke eller sy. Det giver ro fysisk at bruge dine hænder og dine sanser.

Hvis du har Månen i Tyren og føler dig utilfreds, kan det være, fordi du savner at have tid til de kreative sysler. Vil du gerne være en glad og tilfreds tyr, kan det være, du skal prioritere det.

Månen i Tvillingen

Tvillingen er et lufttegn, og derfor har du med Månen i Tvillingen tendens til at være meget i dine tanker og vurdere situationen logisk og rationelt. For dig er der ikke noget bedre end at kommunikere.

Du er videbegærlig og interesseret i ideer, begreber og sprog, men til gengæld bliver du ikke så følelsesmæssigt berørt, fordi du tænker dig om. Man siger, at Tvillingen helst ikke vil tale om følelser, for det kan være lidt svært for dem at mærke, og det er meget nemmere at snakke.

Med Månen i Tvillingen er det vigtigt for dig at tænke alt igennem, før du vælger. Du vil gerne vurdere alle tænkelige synspunkter af sagen. Du er ikke lige så vægelsindet som Vægten kan være, men du er interesseret i, hvordan andre ser på tingene.

Måske kan du bruge lang tid på at undersøge nettet, spørge dine venner, læse en bog eller spørge en ekspert til råds. Derfor kan det tage lang tid at vælge – og i processen kan der dukke helt nye spørgsmål op.

Som Tvilling elsker du sikkert at komme ud og opleve noget. Du har brug for at blive stimuleret mentalt, og det er ikke særlig spændende at sidde for længe ad gangen og se på havens smukke blomster. Så vil du hellere læse en bog, tage på shopping eller tage ud og se noget.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Tvilling

Månen i Krebsen

Det er i Krebsens tegn, Månen hersker. Krebse er meget følsomme og oplever verden gennem deres følelser. Hvis du har Månen i Krebsen, kan du måske godt være lidt lunefuld og reagere meget på det, du oplever.

Du er omsorgsfuld, og det er vigtigt for dig, at andre har det godt. En arketypisk Krebs er en rigtig god mor, der tager sig af andre – eller måske en sygeplejerske. I jo højere grad, du kan være den person, andre støtter sig til, jo mere lykkelig bliver du.

Som person med månetegnet Krebsen har du også et enormt stort behov for stor omsorg fra andre mennesker. På samme måde som du tager dig af andre, kan du godt lide, at andre også passer på dig.

Tryghed og sikkerhed er vigtigt for en Krebs. Du kan have tendens til at holde dig en smule tilbage og virke lidt genert, indtil du føler dig tryg. Du vil gerne respekteres og mærke, at du er noget værd som menneske.

Når du først oplever den tryghed, giver du lidt slip, blomstrer op og giver mere udtryk for, hvem du er. Krebsen tænker nemlig meget over sin rolle i forhold til omgivelserne.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Krebs

Månen i Løven

Løven er et ildtegn, og er dit månetegn Løve, er du sikkert meget direkte og entusiastisk og går efter det, du gerne vil. Ofte siger man, at Løvemåner har en stor selvtillid.

Du har brug for ros og anerkendelse for den, du er, for at føle dig betydningsfuld. Du vil gerne stråle og har behov for at være i selskab med andre for at få energi.

Du kan godt lide at være i centrum, tage initiativ og have overblik. Derfor er du sikkert en rigtig god leder og organisator. Som Løve skal man passe på, man ikke bliver for egoistisk. Det kan ske, hvis man bare får lov til at køre derudaf og ikke møder nogen bump på vejen.

Du er stærk og kan godt lide at vise det, og derfor kan det være svært for dig at bede om hjælp fra andre. Til gengæld er du med garanti gavmild og hjælpsom, hvilket din omgangskreds og andre, der møder dig, nyder godt af.

Du kan godt lide at støtte andre, for det får også dig til at blomstre, idet du på den måde får betydning for andre.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Løve

Månen i Jomfruen

Jomfruen er et jordtegn, og har du Jomfruen som månetegn, har du sikkert en praktisk holdning til livet og kan lide at skabe orden omkring dig.

Du er stabil, rolig og arbejder meget. At gøre et godt stykke arbejde får dig nemlig til at føle, at du er effektiv og gør tingene ordentligt, og det er vigtigt for en person med Månen i Jomfruen. Det skal gerne glide på den bedste måde.

Du kan godt lide at tænke over det hele og analysere dig frem til at få det til at hænge sammen. Det er vigtigt for dig at hjælpe andre ved at få styr på tingene.

Hos dig har alting hver sin plads. Du er ikke så direkte, men vil hellere trække lidt i kulisserne og få det hele til at fungere bagved.

Jomfruen kan godt lide renhed på alle planer – også på området med kost og sundhed. Så måske tænker du over, hvad du putter i munden.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Jomfru

Månen i Vægten

Vægten er et lufttegn, som reagerer logisk og rationelt. Er dit månetegn Vægt, elsker du relationer i balance, og du er sikkert meget venlig og behagelig, fordi du gerne vil have, at alle skal have det godt. Skændes folk omkring dig, vil du enten prøve at mægle eller trække dig.

Du er diplomaten, der overvejer, hvordan du siger tingene på en pæn måde, så andre ikke bliver stødt. Det er vigtigt for dig, at man behandler hinanden ligeværdigt og skaber kompromisser. Forbindelserne til andre skal ikke blive for tunge.

Som person med Månen i Vægten har du sikkert svært ved at beslutte dig, for hvis du siger ja til det ene, siger du nej til noget andet, og det synes du ikke, du kan – for alle muligheder er jo gode.

Hvor Tyren gerne vil se på noget smukt på det fysiske plan, vil Vægten gerne omgive sig med en rar stemning. Der skal være ro og balance i det sociale liv, og andre skal altså opføre sig ordentligt i dit hjem. Det er vigtigt for dig, at man snakker med og lytter til hinanden og ikke bare sidder i hvert sit hjørne og gør hver sin ting.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Vægt

Månen i Skorpionen

Er dit månetegn Skorpion, er du en dyb føler, og du har tendens til at reagere meget intenst følelsesmæssigt. Måske har du før hørt om Skorpionen, at den har antennerne ude og har en utrolig evne til at opfange stemningen, når de kommer ind i et rum.

Har du Månen i Skorpionen, er det sikkert ikke noget, du tænker over, men du mærker det med det samme, hvis der er krise eller god stemning i den konstellation, du færdes i.

Derfor kan man heller ikke skjule noget for dig. Du er dybdeborende, har en stærk intuition og er god til at få de dybe følelser frem. Du har en fornemmelse for, hvilke hemmeligheder der ligger under overfladen.

Samtidig kan du selv være meget hemmelighedsfuld omkring din egen person, for du passer godt på dig selv. Du bruser nok ikke frem med, hvad der sker i dig, men til gengæld kan du nemt se, hvad der sker inde i andre, og hvad deres behov er. Du vil gerne forstå, hvordan det hele hænger sammen, og derfor er du mere til den dybe samtale end overfladisk smalltalk. Du tør tale om tabuer, og derfor vil du være en god terapeut.

Har du Månen i Skorpionen, har du tendens til at reagere mere på følelser som jalousi, misundelse, had og kærlighed og på magtanvendelse. Du er meget intens, og med dig er der ingen middelvej. Det er enten eller.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Skorpion

Månen i Skytten

Skytten reagerer som de andre ildtegn hurtigt og opfarende. Har du Månen i Skytten, er du videbegærlig og nysgerrig. Du vil hele tiden gerne undersøge, prøve forskellige ting af og overskride grænser.

Derfor er det vigtigt for dig, at du får lov til at læse bøger og tage ud at rejse. Du kan sikkert godt lide at se sammenhænge og give dit besyv med. Det er ikke noget, du lægger mærke til, så det er svært at lade være med det.

Med månetegnet Skytte er du en social, sjov og glad person, der elsker fest og ballade. Der skal ske noget! Du er også meget tolerant og optimistisk. Det er en god ting, men kan blive for meget, hvis du lader alt vokse ind i himlen.

Du kan nemlig være så optimistisk – også omkring dine egne holdninger – at du kan blive en lille smule arrogant og bedrevidende. Du er god til at overbevise andre og arbejde fremad.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Skytte

Månen i Stenbukken

Har du Månen i Stenbukken reagerer du højst sandsynligt meget kontrolleret. Du er håndfast og målbevidst, og det er sikkert en værdi for dig at være arbejdsom og pligtopfyldende. Du kan godt lide, at alting kan bruges praktisk.

Som Stenbukkemåne vil du gerne fremstå som effektiv. Du er måske lidt tilbageholdende og vil gerne have styr på tingene, og derfor kan du også have tendens til at være bekymringsparat og forsigtig. Måske kan du virke lidt kold og hård på andre mere bløde personer.

Du kan godt lide at organisere, for alting skal være i orden. Det kan være et stort behov for dig at vide, at du kan fungere i en praktisk hverdag – for du har nogle mål, og dem skal du nå.

Faktisk er der så meget, du gerne vil nå, at du kan komme til at glemme at tilgodese de behov, du har her og nu, fordi der er så mange andre ting, du sætter foran. Hvis det betyder, at du når nogle langsigtede mål, kan du godt ofre noget af dig selv.

Som Stenbuk er du i kontrol, og du kan være nøjsom med mange ting, fordi du på længere sigt vinder noget andet.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Stenbuk

Månen i Vandbæreren

Er du Vandbærer i månetegn, reagerer du objektivt. Du tænker klart og vil gerne opfinde noget nyt og eksperimentere. Der skal ikke komme en eller anden autoritet og fortælle dig, hvad man plejer at gøre! Du har et stort behov i at gå dine egne veje, for du vil ikke bare passe ind i mængden og gøre det, som folk forventer. Ingen skal sætte dig i bås.

Som Vandbærer tænker du ud i fremtiden og har mange ideer om, hvordan man kan organisere sig. For hvis I nu gør sådan og sådan, så når I meget lettere i mål – i hvert fald i din mening. Hvis nogen beder dig om at gøre det anderledes, kan du godt reagere på det, for du har din egen ide om, hvad den bedste måde er, og den vil du gerne prøve af.

Det er vigtigt for dig, at du har din frihed, men i lige så høj grad at andre har deres. Du er nemlig et meget socialt menneske og har behov for at løfte i fælles flok. Foreningsarbejde er lige dig! Eller måske et arbejde i et politisk parti.

Du vil gerne bruge dig selv til gavn for fællesskabet, for du føler dig betydningsfuld, når du kæmper for lige forhold for andre. Du sætter også venskaber meget højt.

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en Vandmand

Månen i Fisken

Fisken er et meget sensitivt tegn. Har du Månen i Fisken, har du en evne til at mærke andre mennesker og aflæse folks kropssprog intuitivt.

Du opfanger stemninger på en helt anden måde end andre, og du har sikkert en stor spiritualitet, fordi du kan mærke energier på en helt anden måde, end andre kan. Nogle kalder Fisken for en psykisk støvsuger, fordi den bliver påvirket af andre i så høj grad.

Derfor kan det være svært for dig som Månefisk at finde ud af, hvem du er, og hvem de andre er. Som fisken i vandet svømmer du med resten af stimen. Man siger, at Fisken har svært ved at finde sig selv og sin egen personlighed, fordi den respekterer og tilpasser sig andre.

Hvis du er sammen med støjende mennesker, kan du have tendens til selv at tale højt, og hvis du er sammen med sensitive mennesker, bliver du også selv rolig. Det gør, at du virkelig har forståelse for, hvordan andre har det.

Det kan skabe forvirring i dig, hvis du er sammen med personer, som siger én ting, men mener noget andet – for hvad er så rigtigt og forkert? Fordi du mærker så meget, længes du efter enheden med andre. Man siger også, at personer med Månen i Fisken er dagdrømmere og har en god fantasi.

Du er meget fordomsfri og kærlig, og du kan have brug for at gå en lang tur alene for at finde ud af, om det er dine egne følelser eller de andres, du har taget på dig. Nogle gange bør du trække dig tilbage og måske lave noget kreativt.

Mange personer med Månen i Fisken finder sent i livet ud af, at de har brug for en pause fra alle de påvirkninger, der er i dagligdagen, og finde tilbage til deres egen kurs.

Astrolog Sussie Baun Madsen

Uddannet astrolog fra Skandinavisk Astrologiskole, i dag kaldet Astrologisk Akademi, i 2004.

Tager imod klienter inden for personlighedsmæssig astrologi.

Holder kurser, venindeaftener, foredrag og telefonsessioner, hvor man kan høre om sit fødselshoroskop og få et overblik over, hvilke muligheder man har det kommende år.

Læs mere om Sussi Baun Madsen her.

Læs også