Sådan er dit kærlighedsliv ifølge dit venustegn
Kærlighed og sex

Sådan er dit kærlighedsliv - ifølge dit venustegn

15. juni 2020
af Frederikke Buchardt og Camille-Cecillie Resen Steenstrup
Foto: Shutterstock
Pragmatisk, flirtende, sanselig eller måske eventyrlysten? Venus er kærlighedens planet, og afhængig af hvor den står i dit personlige horoskop, fortæller den, hvordan du tiltrækker andre, og hvad du selv tiltrækkes af.

Venus er ro, elegance, yndighed, kunst og harmoni. Den er opkaldt efter den romerske gudinde for kærlighed og skønhed.

I et horoskop viser Venus, hvordan ejermanden forholder sig til kærlighed, og hvad der giver hende eller ham nydelse.

Den er sammen med Solen, Månen, Mars og Merkur en af de inderste planeter i astro­logien og spiller derfor en større rolle i vores dag til dag-liv.

Nogle astrologer mener, at Venus burde fortolkes forskelligt i et mande- og kvindehoroskop. Venus i en kvindes horoskop vil vise hendes syn på sig selv som kvinde.

Venus i en mands horoskop vil vise kvinden, han gerne vil leve sammen med, og hans syn på sin egen feminine side. Læs her, hvordan Venus påvirker netop dit stjernetegn.

Vædderen

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1037740042.jpg

Er du ret cool og charmerende? Venus i Vædderen har med image og fremtoning at gøre, og nogle af de kvindelige stjerner, som vi elsker mest – Jennifer Aniston, Keira Knightley og Audrey Hepburn – har Venus i Vædderen. Mere flirtende, charmerende og na­turligt barnlig kan man næsten ikke være.

Med Venus i Vædderen er der lagt op til narrestreger og katten efter musen-leg. Vædderen er styret af Mars, som befinder sig i den anden ende af spektret fra Venus.

Mens Venus er modtagende, står Mars for handlekraft og konkurrence. Når der er balance mellem de to energier, betyder kom­binationen, at en person med Venus i Vædderen jager kærligheden.

LÆS OGSÅ: Uge-horoskop: Sådan bliver din uge

Det er primært jagten, der optager dem, og derfor skal du ikke skrive lange, kærlige sms’er efter første date til dem, for så stikker de af. Med Venus i Vædderen er det en udfordring for dig at styre din arrogance, når du har fået, hvad du vil have.

Kærlighed bliver let en kamp, og det er desværre ikke de andre, der taber, men dig. Du mister interessen og begynder at se dig om efter nye emner.

I stedet for at tage an­svar finder du fejl hos din partner. Venusvæddere har brug for uro – nogle ligefrem drama – for at holde følelsesgryden i kog.

Du har det fint med, at din partner flipper ud eller bliver jaloux, fordi det viser, at der er følelser. Din seksuelle stil er ofte meget direkte.

Folk med Venus i Vædderen kan være hårde i kærlighed. Derfor lyder en advarsel: Fisk, Krebs eller Skorpion, fald ikke for en person med Venus i Vædderen. Du får dit hjerte knust.

Tyren

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1037741446.jpg

Venus er kommet hjem. Ro og sanselighed betyder alt for tyren. De skal føle velbehag i alt, hvad de har med at gøre – og det skal helst være til at tage og føle på. Du sanser, smager, føler og dufter til verden omkring dig.

Tyrens tegn styres i forvejen af Venus – kærlighed, luksus og sans for alle livets gaver kendetegner tyren, og når Venus så ovenikøbet havner i Tyrens tegn, går pengene bogstavelig talt op.

Lad os bare sige det ligeud: Du er temmelig optaget af saldoen på din konto og på din partners. Du falder ikke for klodshans, men når du finder din prins, betaler du tilba­ge i sensuality coins.

Venus i Tyren betyder sensualitet på alle hylder. De leder ikke efter kærligheden på en stopfyldt bar, men er langt mere optagede af at strække sig i solen eller flade ud i deres velindrettede sommerhus.

Venus kaldes for sjov Marie Antoinettes planet. Så du kan nok regne ud, at det er gennem­ført livsnydelse.

Venus i Tyren medfører en forkærlighed for det magelige og for tryghed, så hvis du vil vinde en hans eller hendes hjerte, har du penge, sikkerhed og stabilitet med i bu­ketten, når du frier.

Sjofle vittigheder og skurvognsjargon kan de simpelthen ikke forstå. Juliette Binoche og Kristin Scott-Thomas er et par kendte kvinder, som har Venus i Tyren.

Tvillingerne

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1038382096_0.jpg

Let, charmerende, ungdommelig, venlig, intellektuel, underholdende og altid godt selskab. Men Tvillingen er kendt som en flirt, og Venus er som bekendt tegnet for kærlighed, penge og vær­dier. Kombinationen af de to ting giver en personlighed, der sagtens kan have to eller flere forhold på samme tid og ikke føle sig utro eller tarvelig.

Tvillingen er både begavet og nysgerrig, og hvis du har Venus i Tvillingen, ser du helt anderledes på det, andre kalder flirt.

For dig er hver relation og alle dem, du elsker på én gang, jo noget helt særligt.

Og hvorfor skulle du dog undvære noget af alt det gode, livet har at byde på, som for eksempel skøn og allesteds tilgængelig kærlighed, ved at sidde lårene af den samme partner?

LÆS OGSÅ: Sådan er det at date en tvilling

Venus i Tvillingens tegn er det aspekt, der giver størst tilbøjelighed til at være utro. Venus står for luksus – og for Tvillingen er luksus netop nysgerrighed og handlefrihed til at udleve denne. Uanset om det er dig eller din partner, der har dette aspekt, er det godt at være på forkant i kærlighed til en person med Venus i Tvillingen.

Mottoet er: Penge er til for at blive brugt på oplevelser og venner. Sutsko er noget, man har på fødderne og ikke en model for at holde liv i sit parforhold.

Og sex er dejligt, men for en person med Venus i Tvillingen sidder den erogene zone i hjernen, så sørg for et mentalt forspil.

Krebsen

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1038387187.jpg

Hvad har du – med Venus i Krebsens tegn – til fælles med Tom Ford, Angelina Jolie og Meryl Streep? Du har formentlig utroligt smukke, dybe øjne eller et stærkt blik, som andre bemærker.

Og så har du virkelig god stil parret med en stærk og dybt forankret følelsesmæssig begavelse, som du er ret forsigtig med at vise frem.

Rent astrologisk er der her tale om en overordentlig harmonisk kombination i forhold til Venus. Krebsen er et vandtegn, og vand repræsenterer følelser og følsomhed.

Sommer­tegnet er styret af månen, som spejler det indre liv. Oven i dette hav af følelser kommer så Venus flyvende med kærlighed, værdier og nydelse. Det er et godt afsæt for dybe relationer, men medfører også en vis overfølsom­hed over for kritik og svært ved at forstå ironi.

Du kan ødelægge muligheder­ne for at opleve dit livs romance ved at vise hårdhed her. Sårer du et menneske med Venus i Krebsen, tager de panser på, og de kommer ikke ud af skjoldet igen.

Den bedste kæreste for disse udprægede familiemennesker er en, der er tryg og til at stole på. De er skrækslagne for skilsmisser og afvisning.

Den største svaghed ved Venus i Krebsen er, at du let kommer til at leve i sin tryghedszone eller har brug for partnerens bekræftel­se.

Du er som regel forudsigelig i kærlighed, så de forandringer, der sker i dit kærlighedsliv, skyldes ofte, at andre laver noget om.

Løven

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1039196269.jpg

En forelsket Løve brøler – måske ikke sådan rigtigt – men på andre måder. Løven kan ikke lade være med at prale, kurtisere og være pavestolt over sin partner. For selvfølgelig har Løven, så fantastisk som den er, også en partner, der er lidt ud over det sædvanlige – lidt sjovere, flottere, mere ekstravagant og karismatisk end flertallet.

Mennesker med Venus i Løven har flere særlige træk: De skelner ikke mellem sex og kærlighed i parforhold. De gider ingen af delene, hvis ikke den anden følger med. Og så har de ikke noget imod, at partneren bliver jaloux og siger det højt. Det viser jo bare, hvor attraktive de er.

Der er store armbevægelser og rigelig underholdning om­kring mennesker med Venus i Løven – og ka­risma! Jennifer Lawrence, Tom Cruise, Whitney Houston, Madonna og Nicole Kidman har Venus i Løven og kan lide at stå på scenen. De tillader ikke, at kærlighedslivet bliver monotont og rutinepræget.

Kærlighed er vigtig for mennesker med Venus i Løven, næsten lige så vigtigt som at vise sig selv og sin status frem.

Skal du forkæle sig selv: Gå til pilates eller andet, der er godt for din holdning. Dyrk din kreativitet, og find nye interesser: Lær at sy dit eget tøj, prøv at synge, spil skuespil eller gå til poetry slam, hvor du kan bruge stemmen.

Jomfruen

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1039205452_0.jpg

Jomfruen er berygtet for sin tjekliste: Vær altid ren! Bad altid før sex, børst dine tænder, og sørg for at bruge en god mundskyl. Duft frisk og ren, men overdriv ikke. Sørg blot for aldrig nogensinde at lugte dårligt eller være sjusket.

Venus i Jomfruen, kan du kende dig selv?

Sjusk er et totalt turnoff for dig, og det samme gælder, hvis din partner gør jeres forhold iøjenfaldende, pinligt eller prangende.

Når en med Venus i Jomfruen øser af sin kærlighed, er det noget af en tillidserklæring, for de dater IKKE for sjov. Deres kærlighed er med andre ord hverken spontan, illusorisk eller flygtig.

Venus i Jom­fruen udtrykker kærlighed ved at hjælpe og tage sig af en i størst muligt omfang. De er typen, der gerne kører efter hovedpinepiller, mælk eller slik, hvis det er det, deres partner har allermest brug for klokken 22.

Deres kærlighedssprog er diskret, forsigtigt, men stabilt og ikke mindst praktisk. Hver en kærlig gestus er nøje gen­nemtænkt og ”kan betale sig”.

De har brug for at kunne se, at deres dedikation giver mening, at den er gengældt, og de tager ingen chancer. For at tilfredsstille en person med Venus i Jomfruen er det derfor nødvendigt, at de små, praktiske og uromantiske (men betænksomme) ting, de gør, bliver bemærket.

”Lady in the streets, freak in the sheets” er Venus i Jomfruens motto. Denne placering er kendt for at være ud­forskende og kinky i sengen.

Svagheden er, at de fokuserer for meget på partnerens behov. Så kære Kim K, Julia Roberts, Meghan Markle og alle andre med Venus i Jomfruen, tag en dyb indånding, læg kravene og detaljerne på hylden en gang imellem.

Vægten

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1039585048.jpg

Kærlighed med Venus i Vægten føles som den før­ste ungdomsforelskelse. Når Venus står i Væg­tens tegn hos en person, er den nemlig rigtig godt tilpas, og tillykke til alle drømmepiger – og fyre – der har denne placering til fælles med Grace Kelly, Ryan Gosling og Beyoncé.

Mennesker med Venus i Vægtens tegn kan – og vil – bruge deres naturlige char­me, fairness og elegance til at score og flirte sig ind på praktisk talt hvem som helst.

De er forelskede i tanken om at være forelsket, og kærlighed og parforhold kan sagtens opsluge en person med Venus i Vægten.

Vær ikke bange for at møde svigerforældre og venner – Venus i Vægten får dig hurtigt indviet i deres sociale arena, og personen vil gøre alt, for at du føler dig velkommen.

Folk med Venus i Vægten, besidder en utrolig evne til at gå på kompromis og gøre hvad som helst for at opnå harmoni - så længe respekten er gensidig.

Deres pænhed og over-dannede opførsel er både en styrke og en svaghed. Venus i Vægten-folk er nemlig æstetikere, og derfor skal et forhold ”se godt ud” udadtil, for at de for alvor kan trives med det.

Vægtens energi er meget mental, så kærlighed er lange samtaler – hvor I skiftes til at fortælle og lytte. Laaang samtale = optakt til sex for en med Venus i Vægtens tegn.

Skorpionen

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1039941358_0.jpg

Individer med Venus i Skorpionen er intense med stort I, og de går 110 procent ind i deres forhold. Og når man ved, at både Leonardo DiCaprio, Winona Ryder, Hillary Clinton og Jim Morrison har Venus i Skorpionen, kan man se, at de alle har samme stærke, intense og gennemborende blik.

Øjnene er sjælens spejl, så det, du ser i blikket, findes i dybet: Endeløs passion og vilje til at forpligte sig til et andet men­neske.

Deres følelser stikker meget dybt, og når de elsker nogen, er det seriøst. Med denne placering kan du glemme alt om engangsknald og løse forbindelser.

Næ nej, en person med Venus i Skorpionen har et større be­hov for at vise kærlighed ved ubetinget opmærksomhed og dedikation. De er frygtløse i kærlighed og kaster sig ud, hvor de ikke kan bunde.

Du skal ikke være bange for at vise dem din grimme side, de elsker nemlig at kende folks hemmeligheder og føler ligefrem, at det styrker jeres forhold.

Til gengæld skal du ikke regne med, at Venus i Skorpionen giver det samme tilbage. De bryder sig generelt ikke om, at andre kender til deres skeletter i skabet.

Planeten Venus har åndenød i Skorpionens plutoenergi. Det er lidt som at være havnet i et land, hvor man ikke taler sproget.

Venus trives ikke her, og det giver en grundfølelse af usikkerhed og frygt. Men tag det roligt. Når du har lært at tøjle dine negative sider, findes der ikke en kærlighed, så magisk og ægte som din. Desuden er sex ifølge dig ikke blot en fysisk kontakt, men adgang til en åndelig sammensmeltning.

Skytten

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1040528254_0.jpg

Er du frisk på at prøve ny eksotisk mad, tage på spændende rejser, have sex i det fri, og hader du rutine og sløvhed i et forhold?

Så skal du anskaffe dig en partner med Venus i Skytten.

Dette Venus-tegn har et no bullshit-forhold til kærlighed. De magter ikke, at du har ondt i røven over, at de kom hjem fra fest klokken fire i morges eller at de glemte jeres tremånedersdag.

Venus i Skytten er eventyrlysten og i konstant søgen efter en større mening. Derfor skal man passe på. Du vil stensikkert falde for deres optimisme, store livsprojekter og åbensindighed, men deres kompas peger altid i retning af det næste eventyr.

I parforhold kan en partner med Venus i Skytten hurtigt virke uengageret og rastløs, for de bryder sig ikke om at begrænse sig selv.

Hvis du gerne vil bevare forholdet til en person med denne placering, så giv personen masser af plads – så kommer han/hun som regel tilbage af sig selv.

De er overordentlig gode til at lægge ting bag sig, så selv om du har holdt lidt vel fast, bliver du tilgivet.

Deres moralkodeks fortæller dem, at de skal indvie dig i deres tanker og idéer om forholdet. De forventer til gengæld det samme af dig, så tag notat, for de bliver skuffede og kan ikke forstå, hvis du bærer rundt på gammelt nag.

Hvis du selv har Venus i Skytten, så gå efter en partner, der er lige så sorgløs og easygoing som dig. Kendisser med Venus i Skytten tæller David Bowie, Jimi Hendrix og Tina Turner.

Stenbukken

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1041606559.jpg

Hvis du er i et romantisk forhold med en, der har Venus i Stenbukkens tegn, skal du være op­mærksom på, at han/hun allerede har noteret jeres platinbryllup i sin indre planlægningskalender.

De har også planlagt, hvor længe I skal være sammen, om I skal have børn. Det er vigtigt for dem, at de kan se, i hvilken retning I skal. For hvis de ikke kan få øje på de fjerne pejlemærker, vil de miste interessen for relationen.

De kan med god grund virke kolde og bereg­nende, men man er nødt til at se deres planlægning og praktiskhed som udtryk for, hvor meget du og relationen betyder.

Venus i Stenbukken betyder nemlig pligt og an­svar, og de er forsigtige, når det kommer til kærlighed.

Med andre ord: Venus har det ikke så let i dette tegn. Men Stenbukken vil gøre sig umage for at gøre alt rigtigt og ikke begå fejltagelser.

Et godt råd er at kigge på deres handlinger. De er meget opmærksomme på at leve op til deres ”pligt” som kæreste og hjælpe dig med det praktiske. Det er den måde, de har lettest ved at udtrykke kær­lighed på.

Det er et traditionsbundet og modent tegn, kendt for at virke og opføre sig ældre, end det reelt er, så derfor er det naturligt, at de leder efter en partner, de kan blive gamle med.

En lille advarsel til dig, der selv har Venus i Stenbukken: Kærester bliver tiltrukket af din målrettethed og stabili­tet, men husk at vise din sårbarhed.

Hvis du viser din skrøbelighed til din partner, er det lettere at forstå, hvorfor du er så pokkers kedelig en gang imellem. At få en person med Venus i Stenbukken til at føle sig elsket handler om at beundre deres styrke og fornuft.

Vandmanden

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1042032715_0.jpg

Jeg elsker dig … og dig. Og dig, og dig og dig!” Det er omtrent sådan, en Venus i Vandmanden ser på kærlighed. Groft sagt.

De er humanister og nærer stor kærlighed til hele menneskeheden. Det en­kelte menneskes følelser tillægger de mindre vigtighed. Derfor kan de virke frakoblede og uengagerede, hvis ikke man forstår deres natur.

Vigtigst at pointere er, at det for mennesker med Venus i Vandmanden hverken er seksuel tiltrækning, kemi eller en romantisk gestus, der kommer først, men en stærk mental forbindelse.

Det er det mellem ørerne, der tiltrækker dem mest. Det er ikke unormalt, at man med en Venus i Vandmanden er venner før kærester.

De har et enormt frihedsbehov, og det betyder et ufravigeligt krav om at blive elsket for præcis det, de er.

At være ”nogens kæreste” er nærmest en fornærmelse. Hvis man således begrænser dem ved at optræde omklamrende, fordøm­mende eller kontrollerende, vil de løbe skrigende bort.

I virkeligheden lader de nemlig hånt om andres regler for, hvordan et forhold ”burde være”.

Da deres version af det ideelle forhold ikke indebærer store kærlighedserklæ­ringer og følelser, der sidder uden på tøjet, kan man i et forhold med én somme tider godt komme i tvivl om, om man er kæreste med en robot.

Det er man selvfølgelig ikke! Men deres personlighed gør det svært at forstå og imødekomme mennesker med behov for følelses­mæssigt nærvær.

Fisken

https://imgix.femina.dk/shutterstock_1042829422_0.jpg

Fiskens tegn er ikke styret af kærlighedsplaneten Venus, men af Nep­tun. Planeten, der står for drømme, intuition og det mystiske. Venus i Fisken oplever derfor kærlighed 100 procent med følelserne, for­nemmelserne og med sjælen – IKKE med logikken.

De er tiltrækkende kærester takket være deres drømmende, følsomme og blide væsen, men de har også en tendens til at idealisere kærlighed.

Fordi du så intenst ønsker kærlighed, vil du med Venus i Fisken desværre tit blive grænseløs og give alt for meget af dig selv for at få et forhold til at fungere. Du er både hjælpsom og meget romantisk, og dette kan sommetider være en farlig cocktail.

Den betingelsesløse kærlighed skyldes, at de kan mærke andres behov, som var det deres egne, og vil opfylde dem.

Dette er forvirrende for både dem selv og dem, de elsker, og gør dem uregelmæssige og grænseoverskridende, da de vil redde alle. Også dem, der ikke har brug for det eller bedt om at få hjælp.

De har ry for at forelske sig håbløst og være tiltrukket af ulighed og martyrier og af at være den, der giver. Derfor skal man ikke gå efter en person med Venus i Fisken, hvis man foretrækker at klare tingene selv.

Din evne til at elske, acceptere og tilgive andre er meget værdifuld. Men hvis du ikke vil trampes på eller miste dig selv i et forhold, skal du øve dig i at skelne mellem dine og andres behov.

https://imgix.femina.dk/venustegn_0.jpg

Læs også