Beregn din ascendant for at vide mere om dit horoskop
Horoskoper

Det siger din ascendant om dig - og dit kærlighedsliv

22. juni 2022
af Josefine Gammelgaard & Redaktionen
Foto: Shutterstock
Hvad er din ascendant – og hvorfor skal du kende til den? Få du astrologens svar på, hvad ascendanten betyder, hvordan den beregnes, og hvad den siger om dig.

Astrologiens verden er for mange af os spændende at udforske, men den kan også være utroligt svær at finde rundt i.

Dit horoskop består nemlig ikke kun af dit stjernetegn – som inden for astrologien kaldes for ”soltegnet” – men af en hel række andre stjernetegn og planeter, som har stået på en bestemt måde, da du blev født.

En af dem er din ascendant. Men hvad er det nu lige, ascendanttegnet kan? I videoen nedenfor kan du hurtigt blive klogere på ascendanten.

I videoen kan du blive klogere på ascendanttegnet

Ascendantberegner: Sådan udregner du din ascendant

Din ascendant er det stjernetegn, der stod op over den østlige horisont i forhold til dit fødested, da du blev født.

Derfor skal du bruge både dit præcise fødselstidspunkt og det sted, hvor du blev født, når du skal beregne din ascendant.

Du kan udregne din ascendant ved at bruge en ascendantberegner som denne.

Hop ned til dit ascendanttegn ved at klikke herunder

Ascendant i Vædderen

Ascendant i Tyren

Ascendant i Tvillingen

Ascendant i Krebsen

Ascendant i Løven

Ascendant i Jomfruen

Ascendant i Vægten

Ascendant i Skorpionen

Ascendant i Skytten

Ascendant i Stenbukken

Ascendant i Vandbæreren

Ascendant i Fisken

Hvad er din ascendant?

Astrolog Sussie Baun Madsen forklarer her, hvad ascendanten siger om dig.

Ascendanten er det stjernetegn, som viser noget om den måde, du forholder sig til omverdenen på. Man siger ofte, at det er den maske, du tager på, når du skal ud og møde andre mennesker, for det er den personlighed, du viser andre, første gang de møder dig.

Med andre ord er det sådan, du præsenterer dig selv.

Måske har du oplevet, at andre gætter forkert, når de gætter på, hvilket stjernetegn du har. Det er måske, fordi de møder din ascendant.

Hvad er forskellen på ascendant og soltegn?

Ascendanten er det du viser udadtil, mens soltegnet – altså det vi i daglig tale kalder for stjernetegn – først kommer til syne, når folk lærer dig bedre at kende.

De fleste mennesker kender deres soltegn, mens færre kender deres ascendant. Ascendanten er dog med til et give et mere samlet billede af ens personlighed, da det er på den måde folk oplever dig.

Hvis soltegnet og ascendanten er to modsatte tegn, kan det også give en forklaring på, at folk oplever dig anderledes, end hvordan du selv føler eller oplever dig selv.

De tre tegn

Man siger, at soltegnet, månetegnet og ascendanten er de tre tegn, som typisk udgør størstedelen af ens personlighed, så det er godt at kende til sin ascendant.

Husk, at dit horoskop hænger sammen, og at ascendanten, månetegnet og soltegnet kun er en del af det.

For eksempel kan herskerplaneten i din ascendant stå i et andet stjernetegn, og det har også en betydning for dit samlede horoskop.

Derfor kan det være en god ide at få en astrolog til at lægge hele dit horoskop.

Ascendantens kærlighedsliv

Du kender nok udtrykket ”modsætninger mødes”. Ofte finder vi kærligheden i vores ascendants modsatrettede tegn – også kaldet descendanten – fordi det er det tegn, der komplimenterer os og kan lære os noget.

Det modsatte tegn finder du ved at se på en astrologisk cirkel som den herunder og finde det tegn, der ligger lige over for dit eget.

Find den partner der passer til din ascendant i astrologicirklen

Din partner behøver ikke have dit modsatte tegn i sin ascendant, men vedkommende vil sikkert have nogle af de kvaliteter, der ligger i din ascendants modsatte tegn.

Det kan også være, at din partner er det modsatte tegn i månetegn eller soltegn eller bare besidder nogle af de karaktertræk, der findes i dit modsatte tegn.

Sussie Baun Madsen understreger, at hvis man skal sige noget om sit kærlighedshoroskop, skal man også se på kærlighedsplaneterne Venus og Mars i sit horoskop.

Få mere at vide om din ascendant

Astrolog Sussie Baun Madsen anbefaler hjemmesiden astro.com, hvor man kan få sit horoskop. Den giver også et godt overblik over, hvordan energierne er hver dag.

App’en CoStar er blevet meget populær. Her kan du se dit horoskop og finde dine venner og læse om, hvordan I harmonerer med hinanden.

Har du mod på mere astrologi, så hent app’en TimePassages, som er en meget detaljeret gennemgang af dit fødselshoroskop med planeter, stjerner og dagligt horoskop.

Find din ascendant og dens betydning her

Ascendant i Vædderen

Vædderen er et ildtegn, og som Vædderascendant er du en person, som godt kan lide at styre slagets gang og vise, hvem du er.

Du vil udadtil gerne ud og afsted og ændrer kurs, alt efter hvad der lige fanger din interesse. Man siger, at Væddertegnet er en igangsætter, som godt kan lide at bestemme, og derfor kan Væddere være gode soldater og generaler.

Du er meget "på", og det er vigtigt og sundt for dig at bruge din krop. Derfor kan du være en dygtig sportsudøver – ikke mindst fordi du elsker at vinde! I gruppen har du det bedst som leder eller chef.

Har du Vædder i ascendanttegnet og et indadvendt vandtegn i soltegnet, kan du sagtens være en empatisk leder, som har hjertet såvel som den driftige ildenergi med.

Vædderascendantens kærlighedsliv

Har du ascendant i Vædderen, vil du kigge efter en partner med Vægtkarakter. Vægten er nemlig det modsatrettede stjernetegn for en Vædder.

Du er selv dynamisk og har trang til at bestemme og en her-kommer-jeg-tilgang til tingene. Derfor vil du blive tiltrukket af en Vægt, der er mere diplomatisk, og som gerne vil skabe balance og være fælles om tingene.

Ascendant i Tyren

Tyren er et jordtegn. Er du Tyreascendant, gør du sikkert meget ud af din gode smag og bruger alle dine sanser. Nydelsen er i centrum for dig.

Man siger, at Tyre elsker mad og er dygtige kokke, og samtidig er du kreativ og elsker at lytte til god musik og omgive dig med flotte farver – livet er bare dejligt!

Omkring dig går det hele helst lidt langsomt, for så er der tid til nærvær. Du har nemlig brug for tryghed, og det betyder også, at du er god til at skabe ro og balance omkring dig.

Som Tyr sætter du pris på at have ting omkring dig - det kan være, du samler på noget - og da tålmodighed er en dyd for dig, bliver du ved til den bitre ende. Det gør dig til en fantastisk medarbejder.

Tyreascendantens kærlighedsliv

Som Tyreascendant befinder du dig rigtig meget i den fysiske og materielle verden på grund af din sanselighed. Derfor passer du godt sammen med det modsatrettede tegn, Skorpionen, som altid er ovre i de dybe følelser og intensiteten.

Ascendant i Tvillingen

Tvillingen er et lufttegn, som kredser om kommunikation og det mentale. Du elsker at snakke, for du har så mange synspunkter, du simpelthen bare må give udtryk for.

Derfor er en person med Tvilling i ascendanten også en god sælger, der altid har svar på tiltale og nye spørgsmål på vej. I dit selskab er man garanteret, at der ikke bliver stille!

Det er ikke kun, fordi du elsker at snakke, men også fordi du er videbegærlig og nysgerrig og altid stiller spørgsmål.

Du sidder ikke stille ret længe ad gangen, for der er altid noget, der kan undersøges eller planlægges. Til gengæld kan du også godt blive rastløs, fordi du konstant skal stimuleres mentalt.

Tvillingeascendantens kærlighedsliv

Er du Tvillingeascendant, er dit modsatrettede tegn Skytten, og derfor vil du søge en partner, der har skyttekvaliteter.

Du vil altid have noget til fælles med dit modsatrettede tegn, og i jeres tilfælde er det kommunikation.

Ascendant i Krebsen

Krebsen er et vandtegn og et rigtigt føletegn. Er du Krebs i ascendant, er du en omsorgsfuld person, som elsker at hjælpe andre.

Omkring dig skal alle have det godt. Det gælder også dig selv. Du vil gerne være følelsesmæssigt involveret med andre, og du har brug for lige så meget nærhed fra andre, som du giver til dem.

Når du møder andre mennesker, har du en utrolig evne til at mærke stemningen og tilpasse dig til den.

Somme tider har du brug for at trække dig lidt tilbage, og hvis du bliver svigtet eller føler dig trådt på, kan du trække dig helt ind i din skal.

Er dit soltegn et ildtegn, vil du nok gemme din fyrrige side bag din rolige og følsomme Krebsefacade, og viser den først, når du føler dig tryg ved andre.

Krebseascendantens kærlighedsliv

Har du ascendant i Krebsen, vil du sikkert falde for dit modsatrettede tegn, Stenbukken. I sætter begge pris på tryghed og nærvær i det velkendte.

Som Krebs er du følsom, mens Stenbukken er praktisk, så hvis du er lidt for meget i dine følelsers vold, så vil Stenbukken hive dig tilbage til hverdagen og huske dig på, at det praktiske altså også skal fungere.

Ascendant i Løven

Er du Løve i ascendant, så kender du sikkert alt til at være i centrum! Som Løve er du den fødte skaber og skuespiller, og du rejser dig gladeligt op og synger en sang eller underholder hele selskabet med din fantastiske energi.

Du er meget gavmild og glad, og når du kommer ind i et rum, er opmærksomheden oftest rettet mod dig. Det er dejligt, for du elsker at iscenesætte dig selv.

Det er en selvfølge for dig, at andre kan lide dig – for hvorfor skulle de ikke kunne det? Du er stærk og viser det gerne, så lederrollen passer dig perfekt.

Den gør det muligt for dig at blive set og hørt som den festlige ballademager, du er. Din gode drivkraft gør det muligt for dig at hjælpe andre og sprede noget af den positivitet, der fylder din krop.

Løveascendantens kærlighedsliv

Som Løveascendant vil du søge en partner med Vandbærerkvaliteter, for I sætter begge pris på frihed.

I har hver jeres ønsker, og det respekterer I hos den anden. I kan godt være sammen i et parforhold, mens I har hver jeres omgangskreds.

Vandbæreren vil acceptere, at du er, som du er, og give dig lov til at gøre det, du har lyst til.

Ascendant i Jomfruen

Jomfruen er et analytisk jordtegn, så har du Jomfruen i din ascendant, så er du sikkert meget pertentlig og arbejdsom, og omkring dig er der struktur.

Koordination og analyse lyder måske ikke så spændende, men du må anerkende, at du har lyst til at dykke ned i detaljerne, tænke logisk og være effektiv.

Derfor kan man altid regne med en jomfruascendant. Du gør arbejdet ordentligt, og du holder, hvad de lover. Du kan være lettere besat af oprydning.

Det er ikke nødvendigvis i dit hjem, men kan også være på det indre plan, at du har brug for at skabe orden i dit liv. Tingene skal hænge sammen i hverdagen, og derfor kan du godt have tendens til at gå meget op i renhed og sundhed.

Jomfruascendantens kærlighedsliv

Med Jomfruen i ascendanten er dit modsatrettede tegn Fiskene, og her vil dit jordnære, praktiske og effektive sind søge Fiskenes mere flydende og kreative energier.

Din tendens til at tænke meget passer godt sammen med en Fiskenes mere følelsesbetonede tilgang til livet, og samtidig kan Fiskenes ro lære dig, at grænser godt kan opløses.

Ascendant i Vægten

Vægten er et meget socialt lufttegn. Har du ascendant i Vægten, er du en ægte diplomat. For dig betyder relationer til andre mennesker rigtig meget, og du er helt meget vellidt.

Det værste, du ved, er at være uenig med andre. Nej, det vigtigt, at alle har det godt, og at der er balance i tingene.

Det betyder også, at du kan virke lidt vægelsindet og have svært ved at beslutte dig – for hvis du først vælger det ene, så siger du jo nej til det andet, og synes du ikke rigtig, man kan være bekendt.

Som Vægteascendant er du utroligt venlig og charmerende, for du tænker meget over, hvordan du bedst passer ind og får relationerne til at fungere ordentligt.

Vægteascendantens kærlighedsliv

Vægteascendantens modsatte tegn er Vædderen, og som den supercharmerende, diplomatiske og søde og rare person, du er, kan du lære af Vædderen at stå fast i dig selv.

Du har godt af at lære lidt om at bestemme dig for, hvad du selv vil, og hvordan du selv har det – frem for altid at hjælpe andre.

Ascendant i Skorpionen

Med ascendant i Skorpionen er du intens og følsom. Antennerne er derude, hvor du kan mærke andres stemninger og reagere på dem.

Du kan godt have tendens til at skifte humør efter stemningen, og hvem du er sammen med. Du er viljebetonet – i din verden er der ingen gråzoner, nej, det er enten/eller.

Som Skorpionascendant har du det godt med at holde kortene lidt tæt til kroppen, før du lige har mærket efter.

Det betyder, at du holder dig lidt tilbage, indtil du kender din plads, og derfor kan virke hemmelighedsfuld.

Men du er god til at spørge ind til andre, grave ned under overfladen og mærke præcis, hvor sandheden er gemt. Derfor vil du være en god psykolog eller terapeut.

Skorpionascendantens kærlighedsliv

Er du Skorpionascendant, passer du godt sammen med en person, der har Tyrekvaliteter.

Når du svæver lidt væk i dine egne følelser, kan den praktiske Tyr holde dig nede på jorden og hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er fakta.

Både du og Tyren er lidenskabelige væsener, og det betyder, at der er plads til masser af begær i jeres forhold.

Ascendant i Skytten

Skytten er et livligt, socialt ildtegn, og som Skytteascendant er du en glad type med masser af humor.

Du elsker at synge, danse og have det sjovt, og du er ofte den sidste, der går hjem fra festen – for du skal i hvert fald ikke gå glip af noget.

Du er også videbegærlig, utrolig engageret i din omverden og nysgerrig efter at finde frem til sandheden.

Du elsker at finde sammenhænge og formidle information videre på din egen måde. Derfor er du sikkert god til at inspirere andre, og et job som lærer eller journalist vil passe godt til dig.

Du siger sjældent nej tak til en sjov mental udfordring, som du og dine venner kan være fælles om – som et spil eller en ordleg.

Skytteascendanten kærlighedsliv

Skytteascendantens modsætning er Tvillingen, og her vil du som Skytte falde pladask for Tvillingens kommunikationsevner og det, at den er lige så rejselysten, som du selv er.

Med en Tvilling som partner må der gerne være lidt gang i tingene, præcis som du kan lide det. Du skal nemlig have en, der kan forholde sig til tingene og planlægge sammen med dig.

Ascendant i Stenbukken

Stenbukken er et jordtegn, og som Stenbukkeascendant er du ambitiøs, traditionel og praktisk anlagt.

For andre virker du tilbagelænet – du er ikke den, der farer ud uden at tænke dig om. For dig skal tingene være i orden, hvilket gør dig til en god leder, og derfor kan du blive en god selvstændigt erhvervsdrivende.

Det er vigtigt for dig at opnå resultater og en vis status – ikke nødvendigvis sådan, at du gerne vil tjene penge og være populær, men måske sådan, at du føler, du har gjort en forskel.

Man siger, at Stenbukken bliver født voksen og vis. Mens den er ung, er den pligtopfyldende og går efter, hvad andre tænker og gør, men med livserfaring vil den turde stå frem og vise sine følelser.

Stenbukkeascendantens kærlighedsliv

Som den praktiske, ambitiøse og traditionelle Stenbukkeascendant, du er, har du brug for lidt opblødning følelsesmæssigt, og det finder du i modsætningen, Krebsen.

For Krebsen er familien vigtig, og efterhånden som du oplever Krebsens støtte, finder du ud af, hvor dejligt det er at komme hjem og være i følelserne.

Ascendant i Vandbæreren

Vandbæreren er en ægte oprører. Har du ascendant i Vandbæreren, er du en, der skiller sig ud og gør op med autoriteter.

Du har måske piercinger, tatoveringer eller andet, der viser, at du er lige præcis dig. Hvis nogen foreslog dig at ændre dit udseende, ville du synes, at vedkommende skulle passe sig selv.

Du går dine egne veje og lægger vægt på frihed – for dig selv og for andre. Du er nemlig af den overbevisning, at vi alle er dele af en helhed.

Du taler for de svage i samfundet, for selvom vi alle er forskellige, har vi alle lov til at være her. Derfor er Vandbærerascendanten en rigtig god politiker. Fremtiden er vigtigere for dig end fortiden, og du er god til at planlægge.

Ascendantvandbærerens kærlighedsliv

Vandbærerens modsatte tegn er Løvetegnet, og du har som Ascendantvandbærer tendens til at falde for en smuk og prægtig Løve.

Løven sætter lige så meget pris på sin frihed, som du gør, og derfor er der gensidig respekt og forståelse for, at I begge har brug for at være jer selv.

Ascendant i Fisken

Som Fiskeascendant mærker du med din fantastiske intuition og empati straks stemningerne blandt andre, for du er sensitiv og følsom.

Du vil være en god sygeplejerske. Du kan godt virke lidt introvert, fordi du har brug for lige at finde ud af, hvem du er i forhold til andre.

Du har brug for nærvær, for at forbinde dig følelsesmæssigt med andre og for at omgive dig med positive mennesker. For andre kommer det til udtryk i, at du er meget hjælpsom og givende og lader dem komme først.

Du kan også have let til tårer. Det betyder også, du somme tider har brug for at være alene, og her kan du gå ind i dit kreative rum – for som Fisk er det at tegne, male eller danse og mærke rytmer noget, der kommer naturligt til dig.

Ascendantfiskenes kærlighedsliv

Ascendantfiskene har tendens til at forelske sig i en Jomfru, da det er det modsatrettede tegn.

Som meget flydende og følsom Fisk har du brug for en partner, der er lidt mere praktisk anlagt, og som tankemæssigt kan hjælpe med at vise dig vejen og få lidt mere struktur på hverdagen.

Astrolog Sussie Baun Madsen

Uddannet astrolog fra Skandinavisk Astrologiskole, i dag kaldet Astrologisk Akademi, i 2004.

Tager imod klienter inden for personlighedsmæssig astrologi.

Holder kurser, venindeaftener, foredrag og telefonsessioner, hvor man kan høre om sit fødselshoroskop og få et overblik over, hvilke muligheder man har det kommende år.

Læs mere om Sussi Baun Madsen her.

Læs også