Månetegn - sådan beregner du det
Selvudvikling

Hvad er dit månetegn? Find ud af det her

Du kender sikkert dit stjernetegn. Men ved du, hvad dit månetegn er? Dit månetegn beskriver dit følelsesliv og dit ubevidste jeg, og det kan give dig en dybere forståelse af, hvem du er. Så bliv klogere på dig selv her - og find ud af, hvad dit månetegn er med denne beregner.

Måske har du allerede læst utallige horoskoper og føler, at du kender dit stjernetegn ud og ind. Og måske synes du ikke altid, det passer helt på, hvad du føler.

Det kan også meget vel være, for stjernetegnet – også kaldet soltegnet – er kun en del af dig. Det kan se helt anderledes ud, når du ser på, hvordan resten af stjernehimlen så ud, da du blev født.

Er du født i Løvens tegn, men har du aldrig rigtig følt, det passede? Så kan det skyldes Månen i dit horoskop. Månen afgør, hvordan du har det inderst inde – følelsesmæssigt, sjæleligt og instinktivt. Og Månen afspejler også den mere underbevidste del af din personlighed. Hvad har du brug for inderst inde, når ingen kigger – og hvad gør dig lykkelig?

Hvad er dit månetegn?

Her får du astrolog Sussie Baun Madsen forklaring på, hvad dit månetegn betyder for dig.  

Dit månetegn er det tegn, der beskriver dit følelsesliv. Det betyder, at du i månetegnet finder de behov, du helt grundlæggende skal have opfyldt, for at du er glad og tilfreds.

Månen symboliserer altså dine umiddelbare følelsesmæssige reaktioner og behov.

Månetegnet er et af de tre tegn, som typisk beskriver ens grundpersonlighed. De andre to tegn er soltegnet, som beskriver ens kernepersonlighed, og ascendanten, som beskriver den personlighed, man viser andre, når man møder dem første gang.

Du kan finde meget mere om din ascendant her. 

For at få et fuldendt billede skal du også se på resten af dit horoskop med de aspekter, planeterne har til hinanden. Så kommer du godt rundt om hele personligheden.

Hvis du interesserer dig for astrologi, er det derfor en god ide at få en astrolog til at lægge hele dit horoskop for dig, så du får hele din personlighed med.

Hvad kan du bruge månen til?

Man siger, at månen er ens ubevidste side, for man tænker ikke over, hvorfor man reagerer, som man gør. Det er nogle kvaliteter, du besidder, og du kan ikke lade være med at gøre, som du gør.

Derimod er du mere bevidst om dit soltegn, hvor der skal mere bevidsthed til at bruge energierne.

Det er godt at blive opmærksom på, hvilke behov du har brug for at få tilfredsstillet følelsesmæssigt, for at man føler sig glad og tilfreds og i følelsesmæssig balance. Det skaber harmoni.

For eksempel, fortæller Sussie Baun Madsen, er det rigtig vigtigt, at personer med månen i Vædderen ved, at de har brug for at være aktive, for hvis de altid sidder bag et skrivebord og får at vide, hvad de skal lave, er det utilfredsstillende.

Du skal bruge dit månetegn konstruktivt og tænke over, hvad du har brug for for at være glad.

Du er typisk meget dit månetegn, mens du er barn, for som barn reagerer man mere impulsivt og er mere umiddelbar. Som voksen går man over i sit soltegn, og når man begynder at fungere som den hele person, man er, bevæger man sig over i ascendanten.

Forhold til mor og familie

Månetegnet i ens eget horoskop beskriver ofte forholdet til ens mor og familie. Det beskriver nemlig nogle af de reaktionsmønstre, du ubevidst har taget med hjemmefra.

Hvis man fortæller folk om deres månetegn, vil mange sige, at sådan er deres mor faktisk i deres øjne. Derfor kan to børn godt have månen i forskellige tegn, for man har forskellige opfattelser af sin mor. 

Vil du vide, hvordan dit venustegn beskriver dit kærlighedsliv, så læs mere her. 

Få mere at vide om dit månetegn

Astrolog Sussie Baun Madsen anbefaler hjemmesiden astro.com, hvor man kan få sit horoskop. Den giver også et godt overblik over, hvordan energierne er hver dag.

Appen CoStar er blevet meget populær. Her kan du se dit horoskop og finde dine venner og læse om, hvordan I harmonerer med hinanden.

Har du mod på mere astrologi, så hent appen TimePassages, som er en meget detaljeret gennemgang af dit fødselshoroskop med planeter, stjerner og dagligt horoskop.

Månetegn - sådan beregner du det

Bliv klogere på månetegnet på under 1 minut - i videoen her