Månetegn - sådan beregner du det
Selvudvikling

Hvad er dit månetegn? Find ud af det her

Du kender sikkert dit stjernetegn. Men ved du, hvad dit månetegn er? Dit månetegn beskriver dit følelsesliv og dit ubevidste jeg, og det kan give dig en dybere forståelse af, hvem du er. Så bliv klogere på dig selv her - og find ud af, hvad dit månetegn er med denne beregner.

Find dit månetegn

Månetegnet beregnes ud fra månens position ved dit fødselstidspunkt, og er et af de 12 stjernetegn, vi kender fra astrologien.

Når du beregner dit månetegn, skal du indtaste din fødselsdato og tidspunkt. Tidspunktet her er i dansk tid, så hvis du er født i udlandet, skal du huske at omregne til den rigtige tidszone.

Månetegn skifter med nogle dages mellemrum, så hvis ikke du kan huske dit præcise fødselstidspunkt, kan du prøve at indtaste et par forskellige tidspunkter på dagen - det er ikke sikkert, at det gør en forskel for dit månetegn, medmindre du er født lige på grænsen imellem to tegn.

Måske har du allerede læst utallige horoskoper og føler, at du kender dit stjernetegn ud og ind. Og måske synes du ikke altid, det passer helt på, hvad du føler.

Det kan også meget vel være, for stjernetegnet – også kaldet soltegnet – er kun en del af dig. Det kan se helt anderledes ud, når du ser på, hvordan resten af stjernehimlen så ud, da du blev født.

Er du født i Løvens tegn, men har du aldrig rigtig følt, det passede?

Så kan det skyldes Månen i dit horoskop. Månen afgør, hvordan du har det inderst inde – følelsesmæssigt, sjæleligt og instinktivt.

Og Månen afspejler også den mere underbevidste del af din personlighed. Hvad har du brug for inderst inde, når ingen kigger – og hvad gør dig lykkelig?

Her får du astrolog Sussie Baun Madsen forklaring på, hvad dit månetegn betyder for dig.

Beregn månetegnet

Månetegnet beregnes ud fra månens position ved dit fødselstidspunkt, og er et af de 12 stjernetegn, vi kender fra astrologien. Når du beregner dit månetegn, skal du kende dit præcise fødselstidspunkt det vil sige både dato og præcist tidspunkt på dagen.

Du kan finde dit månetegn i beregneren øverst på siden.

Hvad er dit månetegn?

Dit månetegn er det tegn, der beskriver dit følelsesliv. Det betyder, at du i månetegnet finder de behov, du helt grundlæggende skal have opfyldt, for at du er glad og tilfreds. Månen symboliserer altså dine umiddelbare følelsesmæssige reaktioner og behov.

Soltegn, månetegn og ascendant

I astrologien findes der tre tegn i alt. Månetegnet er et af de tre tegn, som typisk beskriver ens grundpersonlighed. Soltegnet er det tegn, som de fleste forbinder med deres stjernetegn. Tegnet beskriver ens kernepersonlighed. Det tredje tegn er ascendanten, der beskriver den personlighed, man viser andre, når man møder dem første gang.

For at få et fuldendt billede skal du også se på resten af dit horoskop med de aspekter, planeterne har til hinanden. Så kommer du godt rundt om hele personligheden.

Hvis du interesserer dig for astrologi, er det derfor en god ide at få en astrolog til at lægge hele dit horoskop for dig, så du får hele din personlighed med.

Hvad betyder månen i astrologi?

Man siger i astrologien, at månen i tegn er ens ubevidste side. Den kan forklare, hvorfor man reagerer, som man gør, og hvilke kvaliteter, der får dig til at handle på bestemte måder. Månen kan gøre dig opmærksom på, hvilke behov du har brug for at blive følelsesmæssigt tilfredsstillet og i balance. Månen er dermed med til at skabe harmoni.

For eksempel, fortæller Sussie Baun Madsen, er det rigtig vigtigt, at personer med månen i Vædderen ved, at de har brug for at være aktive, for hvis de altid sidder bag et skrivebord og får at vide, hvad de skal lave, er det utilfredsstillende.

Månetegn - sådan beregner du det

Du skal bruge dit månetegn konstruktivt og tænke over, hvad du har brug for, for at være glad.

Du er typisk meget dit månetegn, mens du er barn, for som barn reagerer man mere impulsivt og er mere umiddelbar.

Som voksen går man over i sit soltegn, og når man begynder at fungere som den hele person, man er, bevæger man sig over i ascendanten.

Månen beskriver forholdet til familien

Månetegnet i ens eget horoskop beskriver ofte forholdet til ens mor og familie. Det beskriver nemlig nogle af de reaktionsmønstre, du ubevidst har taget med hjemmefra.

Hvis man fortæller folk om deres månetegn, vil mange sige, at sådan er deres mor faktisk i deres øjne. Derfor kan to børn godt have månen i forskellige tegn, for man har forskellige opfattelser af sin mor.

Vil du vide, hvordan dit venustegn beskriver dit kærlighedsliv, så læs mere her.

Få mere at vide om dit månetegn

Astrolog Sussie Baun Madsen anbefaler hjemmesiden astro.com, hvor man kan få sit horoskop. Den giver også et godt overblik over, hvordan energierne er hver dag.

Appen CoStar er blevet meget populær. Her kan du se dit horoskop og finde dine venner og læse om, hvordan I harmonerer med hinanden.

Har du mod på mere astrologi, så hent appen TimePassages, som er en meget detaljeret gennemgang af dit fødselshoroskop med planeter, stjerner og dagligt horoskop.

Bliv klogere på månetegnet på under 1 minut - i videoen her

Læs også