passionsfrugtkage
Desserter

Passionsfrugtkage med mangoroser

Imponér gæsterne med en festlig kage, som er langt lettere at lave, end man skulle tro. Her får du opskriften på en rigtig lækker passionsfrugtkage med mangoroser

Passionsfrugtkage med mangoroser

 
Tid: 1 time. Køletid: Mindst 4 timer
Antal personer: 8-12
 
DET SKAL DU BRUGE
4 dl havregryn (140 g)
100 g mandler
25 g smør
1 spsk. honning
1 nip salt
1 tsk. vaniljepulver eller 
korn af 1 vaniljestang
1 springform på ca. 22 cm i diameter
 
 
PASSIONSFRUGT-MOUSSE
10 passionsfrugter 
5 blade husblas
200 g flødeost naturel
500 g skyr
2 spsk. honning 
3 spsk. sukker
1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang 
skal af 1 usprøjtet citron
 
MANGOROSER
3 mangoer
 
PRØV OGSÅ: Vild med den lækre passionsfrugtkage? Så vil du helt sikkert også kunne lide en frisk panna cotta med syltede passionsfrugter - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du passionsfrugtkage med mangoroser

 
1. Beklæd bunden af springformen med bagepapir. Blend havregryn og mandler til groft mel i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt smør, honning, salt og vanilje, og blend igen, til det samler sig som en grov, smuldrende dej. Tryk dejen ud i bunden af springformen, og sæt den på køl.
 
2. PASSIONSFRUGT-MOUSSE: Halvér passionsfrugterne, og kom saft og kerner i en gryde. Giv det et hurtigt opkog, og hæld blandingen gennem en sigte, så kernerne sies fra, og saften havner i en ren skål. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk flødeost sammen med 400 g skyr, honning, sukker, vanilje og fintrevet citronskal. Knug vandet af husblassen, og læg den i en lille gryde sammen med 100 g skyr og passionsfrugtssaften. Opvarm langsomt under konstant piskning, og tag gryden fra varmen, når husblassen er smeltet. Lad blandingen køle af, til den er lillefingervarm. Hæld den herefter over i flødeostblandingen, lidt ad gangen, og vend rundt, så det blandes, uden at husblassen trevler. Fordel fyldet over tærtebunden, og sæt på køl i mindst 4 timer.
 
3. MANGOROSER: Fjern skallen fra ½ mango, og skær den i tynde skiver. Skub skiverne ud i en lang række, og rul rækken sammen, så du får en rose. Sæt rosen på kagen. Gentag med resten af mangoerne. Stil kagen på køl indtil servering.
 
PRØV OGSÅ: Kokosis med ananas-mango-puré
 
Læs mere om: