https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/03/1312-madplan/1312-mad-fredag-copy-2.jpg
Mad

Lammekoteletter med tomatsauce og krydrede ris

3. juni 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Lækre lammekoteletter smager fantastisk med tilbehør af tomatsauce. Opskriften her får et eksotisk tvist med krydrede ris.
2 personer

Ingredienser til lammekoteletter og tomatsauce

  • 1 aubergine i terninger
  • olivenolie til stegning
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 4-5 dl mosede tomater
  • salt og peber
  • 4-6 lammekoteletter
  • 1 håndfuld oregano

Ingredienser til krydrede ris

  • 1½ dl basmatiris
  • olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 tsk. gurkemeje
  • salt
  • 5 dl grøntsagsbouillon

Sådan laver du lammekoteletter med tomatsauce og krydrede ris

  1. Skyl risene, og sautér dem i olivenolie i en varm gryde, uden at de tager farve.

  2. Kom løg og hvidløg ved, og sautér igen i et par minutter. Stadig uden at noget tager farve.

  3. Kom gurkemeje og bouillon på, og lad risen koge mør under omrøring. Smag til inden servering.

  4. Steg auberginen i olivenolie på en varm pande - den må gerne blive gylden.

  5. Kom hvidløg og mosede tomater ved, og lad det simre i 15 minutters tid. Smag til.

  6. Steg koteletterne i olivenolie, og krydr med salt og peber.

  7. Servér ris, aubergine og lammekoteletter med et drys frisk oregano.

TIP: Tilbehøret er også skønt til svinekød.

Læs også