Annonce
Mad
3. juni 2022

Kyllingelår og spaghetti med ricotta

Denne cremede ret tager kun en halv time, fra du går i gang, til maden står på bordet. Her får du opskriften på kyllingelår og spaghetti med ricotta
Af: Emma Martiny
kyllingelår

Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com

Denne cremede ret tager kun en halv time, fra du går i gang, til maden står på bordet. Her får du opskriften på kyllingelår og spaghetti med ricotta
35 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

Det skal du bruge

  • 4 hele kyllingelår (med overlår)
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 store gulerødder
  • 400 g spaghetti
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian 
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 250 g ricotta
  • saft og skal af ½ usprøjtet citron
  • 1 dl friskrevet parmesan
Annonce

Opskrift - Sådan laver du kyllingelår og spaghetti med ricotta

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad. Steg dem i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.
  3. Skyl og skræl gulerødderne. Lav tynde bånd af dem med en kartoffelskræller. Læg dem i isvand, og stil dem til side.
  4. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  5. Pil og pres hvidløgene. Hak timian fint. Steg hvidløg og timian i olie i en dyb pande.
  6. Tilsæt ricotta, citronsaft, fintrevet citronskal og parmesan, og rør godt.
  7. Smag til med salt og peber, og vend spaghettien i saucen.
  8. Hæld isvandet fra gulerodsbåndene, og vend dem i spaghettien.
  9. Drys med parmesan og timian, og servér med kyllingen.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Den bedste, klassiske bolognese? Den finder du på vores søstersite, SPIS BEDRE. Det er en af de mest populære opskrifter på en af de mest populære aftensmadsretter. Find den her: Klassisk spaghetti bolognese.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.