Aftensmad
26. april 2022(Opdateret 26.04.22)

Lammeskank med oliven og gremolata

Varme, duftende gryder, fulde af simrende kød og gode grøntsager - dét er en af efterårets mest charmerende (og velsmagende) køkkenfornøjelser. Tag dig tid - eller rettere, giv retten tid til at simre og få smag og kraft
Af: Gitte Heidi Rasmussen
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/10/41/lammeskank-med-oliven-og-gremolata/lammeskank-med-oliven-og-gremolata-prim.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Varme, duftende gryder, fulde af simrende kød og gode grøntsager - dét er en af efterårets mest charmerende (og velsmagende) køkkenfornøjelser. Tag dig tid - eller rettere, giv retten tid til at simre og få smag og kraft
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 lammeskanke
  • Olie
  • Salt, peber
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 kviste oregano
  • 1-2 rosmarinkviste
  • Skal fra ½ økocitron
  • Saft fra 1 citron
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl hvidvin
  • ¼ kg cherrytomater
  • 1 dl små sorte oliven

Gremolata

  • 1 bdt. persille
  • Skal fra ½ økocitron
  • 1 fed knust hvidløg
Annonce

Stegetid: 2½-3 timer

Sådan gør du
Brun lammeskankene i olie i en gryde, og krydr med salt og peber. Læg dem til side, og svits hakket løg og hvidløg samt gulerod skåret i terninger.

Kom lammeskankene tilbage i gryden, og tilsæt oregano, rosmarin, citronskal og citronsaft. Hæld tomat og hvidvin ved, og lad det hele simre under låg i 2 timer. Hæld cherrytomater samt oliven i gryden, og lad det simre i yderligere ½-1 time.

Hak den skyllede, tørrede persille fint sammen med citronskal og hvidløg.

Smag lammeskankene til, og server med et godt drys gremolata og kartoffelmos eller ovnstegte kartofler.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.