Aftensmad

Lammeskank med oliven og gremolata

af Gitte Heidi Rasmussen 26. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Varme, duftende gryder, fulde af simrende kød og gode grøntsager - dét er en af efterårets mest charmerende (og velsmagende) køkkenfornøjelser. Tag dig tid - eller rettere, giv retten tid til at simre og få smag og kraft
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 lammeskanke
  • Olie
  • Salt, peber
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 kviste oregano
  • 1-2 rosmarinkviste
  • Skal fra ½ økocitron
  • Saft fra 1 citron
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl hvidvin
  • ¼ kg cherrytomater
  • 1 dl små sorte oliven

Gremolata

  • 1 bdt. persille
  • Skal fra ½ økocitron
  • 1 fed knust hvidløg

Stegetid: 2½-3 timer

Sådan gør du Brun lammeskankene i olie i en gryde, og krydr med salt og peber. Læg dem til side, og svits hakket løg og hvidløg samt gulerod skåret i terninger.

Kom lammeskankene tilbage i gryden, og tilsæt oregano, rosmarin, citronskal og citronsaft. Hæld tomat og hvidvin ved, og lad det hele simre under låg i 2 timer. Hæld cherrytomater samt oliven i gryden, og lad det simre i yderligere ½-1 time.

Hak den skyllede, tørrede persille fint sammen med citronskal og hvidløg.

Smag lammeskankene til, og server med et godt drys gremolata og kartoffelmos eller ovnstegte kartofler.

Har du rigtig god tid? Så prøv denne opskrift på langtidsstegt lammekølle med rodfrugter og æbler