hjemmelavede fiskefrikadeller
Aftensmad

Nemme, hjemmelavede fiskefrikadeller

8. august 2022Opdateret 3. april
af Christian Bitz
Foto: Anders Schønnemann
Hjemmelavede fiskefrikadeller er en nem og sund måde at få den ugentlige dosis fisk på, og selv de yngste kan være med her. Se opskriften her.

Det skal du bruge til hjemmelavede fiskefrikadeller i ovn:

 • 400 g torskefilet eller lyssejfilet
 • 600 g kartofler
 • 50 g spinatblade
 • 1 tsk. groft salt og peber fra kværn
 • 1 æg
 • 3 spsk. havregryn
 • Ca. 1 dl fløde 13 %
 • Smør til stegning
 • 5 g smør
 • ½ bdt. dild
 • 2 spsk. salt
 • Lidt fintrevet muskatnød

Sådan laver du hjemmelavede fiskefrikadeller:

 1. Hak fisken groft i foodprocessor med 1 tsk. salt samt lidt peber.
 2. Tilsæt æg og havregryn under omrøring.
 3. Tilsæt fløde lidt ad gangen, til farsen er lind.
 4. Lad farsen trække i 20 minutter, inden du steger dine fiskefrikadeller. Juster evt. med lidt mere fløde, hvis den er for fast.
 5. Form farsen til fiskefrikadeller og steg dem i lidt smør på en slip let-pande ved middel varme, til dine fiskefrikadeller er gyldne. TIP: Hvis du dypper skeen i det varme fedtstof på panden, før du former en ny fiskefrikadelle, hænger de ikke fast i skeen.
 6. Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre. Pil dem og vend dem med smør, hakket dild, salt, peber og revet muskatnød.
 7. Vend spinaten på en varm pande i 1 minut, og krydr med salt og peber. Server spinaten til de lune fiskefrikadeller med remoulade.

Få andre opskrifter her sunde og velsmagende frikadeller:

Nem opskrift på sunde fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller er en af de mest oplagte fiskeopskrifter, når det kommer til at få din ugentlige dosis af fisk, særligt for børn og voksne som ikke er specielt glade for at spise fisk i det hele taget, er fiskefrikadeller en god kilde til den ugentlige fisk.

Her får du en sund, velsmagende og enkel opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller i ovn, fra sundhedsguruen Christian Bitz, samt en række tips til hvordan du kan pifte din opskrift på fiskefrikadeller lidt op.

Fiskefrikadeller i ovn

Hjemmelavede fiskefrikadeller kan tilberedes i ovn såvel som på panden (Hjemmelavede fiskefrikadeller i ovnen sviner mindre og er generelt også mere fedtfattige).

Tilbehør til fiskefrikadeller

Der er mange forskellige måder at lave fiskefrikadeller på, og du kan med fordel prøve at variere lidt i tilbehør og ingredienser for ikke at køre død i den samme opskrift. Hvis du er meget glad for fisk kan du røre fiskefrikadellefarsen med små stykker af røget laks eller endda bacon. For en grovere, sundere og mere mættende udgave af hjemmelavede fiskefrikadeller kan du også prøve at putte havregryn i farsen til dine fiskefrikadeller.

Fiskefrikadeller med friske krydderurter og masser af smag

En en måde du kan gøre peppe farsen til fiskefrikadeller lidt op er med friske krydderurter (dild, purløg, estragon etc.), det giver et lækkert pift til dine fiskefrikadeller. Du kan også vælge at røre fiskefrikadellefarsen med finthakket chili, ingefær, limesaft og hakket frisk koriander eller røre farsen til fiskefrikadeller med grov sennep, nødder og små stykker peberfrugt.

Se flere opskrifter på fiskefrikadeller her.

Læs også