

Nigiri og Sashimi
DET SKAL DU BRUGE
- Sushiris
- Risvineddike
- Laks
- Tun
- Hvidfisk evt. hellefisk eller kingfish
- Wasabi
- Tang til pynt
Skær den friske fisk ud i 4 mm tykke skiver på 2 x 5 cm. Gør fingre og håndflader våde ved at dyppe dem i vand tilsat lidt risvineddike. Tag en klump ris op i hånden og klem forsigtigt sammen til en lille pølse på ca. 2 x 4 cm. Tag et stykke fisk i den anden hånd, smør den med lidt wasabi og læg fisken med wasabi mod risen. Tryk den let i hånden, så ris og fisk samles. Klip evt. en lille strimmel af en tangplade og vikl den rundt om fisk og ris. Fugt enderne på strimlen og luk den under risen.
Sashimi Skær rå frisk fisk i tynde skiver og pynt med ørred-, lakse- og stenbiderrogn samt friske krydderurter. Rens munden med syltet ingefær mellem hver slags fisk. (se evt. opskriften her)
Her får du en komplet guide til, hvordan du derhjemme kan lave frisk og lækker sushi.