Aftensmad

Nigiri og Sashimi

af Julie Hey 25. januar 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
Nigiri betyder »klemme med fingrene«, og det er, hvad man gør, når man laver disse populære sushistykker.

Nigiri

Ingredienser Fremgangsmåde Sushiris (se opskriften på her)RisvineddikeLaksTunHvidfisk evt. hellefisk eller kingfish WasabiTang til pynt Skær den friske fisk ud i 4 mm tykkeskiver på 2 x 5 cm.Gør fingre og håndflader våde ved atdyppe dem i vand tilsat lidt risvineddike.Tag en klump ris op i hånden og klemforsigtigt sammen til en lille pølse på ca.2 x 4 cm.Tag et stykke fisk i den anden hånd, smørden med lidt wasabi og læg fisken medwasabi mod risen.Tryk den let i hånden, så ris og fisk samles. Klip evt. en lille strimmel af en tangplade ogvikl den rundt om fisk og ris.Fugt enderne på strimlen og luk den under risen. SashimiSkær rå frisk fisk i tynde skiver og pyntmed ørred-, lakse- og stenbiderrognsamt friske krydderurter.Rens munden med syltet ingefærmellem hver slags fisk.(se evt. opskriften her)

Her får du en komplet guide til, hvordan du derhjemme kan lave frisk og lækker sushi.

Sushiris Temaki med fangst Nigiri og Sashimi Tempurarejer Inside-out tunrulle Californiadeluxe rulle Røget lakserulle Rap and i rispapir Edamame-bønner Gari - syltet ingefær Sushi-kit