Aftensmad

Sushiris

af Julie Hey 25. januar 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du opskriften på de perfekte sushiris, bliv ikke forskrækket over opskriften – det lyder mere kompliceret, end det er.

Sushiris (Tid: 30 min. + afkøling)

Ingredienser til sushiris Fremgangsmåde til sushiris 2 spsk sukker2 spsk risvineddike250 g sushiris,evt. fraBlue DragonVand Portionen rækker til 4-6 ruller eller 25-30 stk. sushi (nigiri)Bland sukker og risvineddike i en lille skål. Lad det stå,så sukkeret langsomt opløses.Rør i blandingen engang imellem. Hæld risene i en si og skyl dem grundigt med koldt vand,til vandet er klart.Hæld risene i en skål med koldt vand og lad dem stå i 20 min.Skyl dem igennem og hæld dem i en gryde med 4 dl vand.Kog op, læg låg på, sku ned for varmen, og lad risene simrei 10 min.Sluk for varmen og hæld sukkerblandingen over risene udenat røre i dem (sukkeret behøver ikke at være helt opløst), og laddem stå i yderligere 10 min. med låg på.Vend risene over i et åbent fladt fad og lad dem køle af påkøkkenbordet, til de opnår stuetemperatur.Sæt ikke sushiris i køleskabet, da de bliver hårde og uden smag.

Tip om sushiris

Hvis du skal lave sushi til mange, kan du anvende de billigere grødris, hvis konsistens kan være en smule anderledes, men resultatet bliver fint nok.

Her får du en komplet guide til, hvordan du derhjemme kan lave frisk og lækker sushi sammen med dine sushiris.

Sushiris Temaki med fangst Nigiri og Sashimi Tempurarejer Inside-out tunrulle Californiadeluxe rulle Røget lakserulle Rap and i rispapir Edamame-bønner Gari - syltet ingefær Sushi-kit