
Portionen rækker til 4-6 ruller eller 25-30 stk. sushi (nigiri)
Bland sukker og risvineddike i en lille skål. Lad det stå,
så sukkeret langsomt opløses.
Rør i blandingen engang imellem.
Hæld risene i en si og skyl dem grundigt med koldt vand,
til vandet er klart.
Hæld risene i en skål med koldt vand og lad dem stå i 20 min.
Skyl dem igennem og hæld dem i en gryde med 4 dl vand.
Kog op, læg låg på, sku ned for varmen, og lad risene simre
i 10 min.
Sluk for varmen og hæld sukkerblandingen over risene uden
at røre i dem (sukkeret behøver ikke at være helt opløst), og lad
dem stå i yderligere 10 min. med låg på.
Vend risene over i et åbent fladt fad og lad dem køle af på
køkkenbordet, til de opnår stuetemperatur.
Sæt ikke sushiris i køleskabet, da de bliver hårde og uden smag.
Tip om sushiris
Hvis du skal lave sushi til mange, kan du anvende de billigere grødris, hvis konsistens kan være en smule anderledes, men resultatet bliver fint nok.
Her får du en komplet guide til, hvordan du derhjemme kan lave frisk og lækker sushi sammen med dine sushiris.
SushirisTemaki med fangstNigiri og SashimiTempurarejer
Inside-out tunrulleCalifornia
deluxe rulleRøget lakserulleRap and i rispapir