Aftensmad

Sushiris

af Julie Hey 11. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du opskriften på de perfekte sushiris, bliv ikke forskrækket over opskriften – det lyder mere kompliceret, end det er.
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk risvineddike
  • 250 g sushiris, evt. fra Blue Dragon
  • Vand

Portionen rækker til 4-6 ruller eller 25-30 stk. sushi (nigiri) Bland sukker og risvineddike i en lille skål. Lad det stå, så sukkeret langsomt opløses. Rør i blandingen engang imellem. Hæld risene i en si og skyl dem grundigt med koldt vand, til vandet er klart. Hæld risene i en skål med koldt vand og lad dem stå i 20 min. Skyl dem igennem og hæld dem i en gryde med 4 dl vand. Kog op, læg låg på, sku ned for varmen, og lad risene simre i 10 min. Sluk for varmen og hæld sukkerblandingen over risene uden at røre i dem (sukkeret behøver ikke at være helt opløst), og lad dem stå i yderligere 10 min. med låg på. Vend risene over i et åbent fladt fad og lad dem køle af på køkkenbordet, til de opnår stuetemperatur. Sæt ikke sushiris i køleskabet, da de bliver hårde og uden smag.

 

Tip om sushiris

Hvis du skal lave sushi til mange, kan du anvende de billigere grødris, hvis konsistens kan være en smule anderledes, men resultatet bliver fint nok.

Her får du en komplet guide til, hvordan du derhjemme kan lave frisk og lækker sushi sammen med dine sushiris.  

 

SushirisTemaki med fangstNigiri og SashimiTempurarejer

 

Inside-out tunrulleCalifornia deluxe rulleRøget lakserulleRap and i rispapir

 

Edamame- bønnerGari - syltet ingefærSushi-kit