Sådan laver du gode sushiris
Aftensmad

Sushiris

11. april 2022Opdateret 12. april
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du opskriften på de perfekte sushiris, bliv ikke forskrækket over opskriften – det lyder mere kompliceret, end det er.
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk risvineddike
  • 250 g sushiris, evt. fra Blue Dragon
  • Vand

Lav dine egne sushiris

Portionen rækker til 4-6 ruller eller 25-30 stk. sushi (nigiri)

  1. Bland sukker og risvineddike i en lille skål. Lad det stå,
    så sukkeret langsomt opløses.
  2. Rør i blandingen engang imellem.
  3. Hæld risene i en si og skyl dem grundigt med koldt vand,
    til vandet er klart.
  4. Hæld risene i en skål med koldt vand og lad dem stå i 20 min.
  5. Skyl dem igennem og hæld dem i en gryde med 4 dl vand.
  6. Kog op, læg låg på, sku ned for varmen, og lad risene simre
    i 10 min.
  7. Sluk for varmen og hæld sukkerblandingen over risene uden
    at røre i dem (sukkeret behøver ikke at være helt opløst), og lad
    dem stå i yderligere 10 min. med låg på.
  8. Vend risene over i et åbent fladt fad og lad dem køle af på
    køkkenbordet, til de opnår stuetemperatur.

TIP: Sæt ikke sushiris i køleskabet, da de bliver hårde og uden smag. Hvis du skal lave sushi til mange, kan du anvende de billigere grødris, hvis konsistens kan være en smule anderledes, men resultatet bliver fint nok.

Se flere opskrifter på sushi her.

Læs også