Aftensmad

California luksusrulle

af Julie Hey 25. januar 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
Sushi: Luksusrulle med agurk, avocado, krabbestænger og stenbiderrogn

California luksusrulle 1 stk.

Ingredienser Fremgangsmåde 1 agurkestang¼ avocado1 tangplade1 lille håndfuld kogte sushiris2 krabbestængerevt. surimi3 spsk stenbiderrogn Skyl agurken, halver den på langs ogskrab kernerne ud.Skær agurken i 6-8 aflange stænger. Skræl avocadoen, fjern stenen og skæravocadokødet i stænger.Læg en tangplade på sushimåtten med denru side opad.Fordel risen på pladen fra bunden (moddig selv) og ¾ del op (væk fra dig).Pres ikke risene flade, men lad dem værelette og luftige.Læg avocado, agurk, krabbe og stenbiderrognsom en stribe over risene ca. 2 cm fra riskantensbund (mod dig selv).Rul måtten stramt sammen om tangen (vækfra dig selv) og fugt toppen af tangen med etpar dråber vand.Løft måttens kant og rul rullen helt sammen,så den lukker i toppen. Lad rullen hvile 10 min. på køkkenbordet ogskær den i tykke skiver med en våd skarp kniv. Serveres med lidt wasabi og soja.

Her får du en komplet guide til, hvordan du derhjemme kan lave frisk og lækker sushi.

Sushiris Temaki med fangst Nigiri og Sashimi Tempurarejer Inside-out tunrulle Californiadeluxe rulle Røget lakserulle Rap and i rispapir Edamame-bønner Gari - syltet ingefær Sushi-kit