Aftensmad

California luksusrulle

af Julie Hey 19. maj 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Sushi: Luksusrulle med agurk, avocado, krabbestænger og stenbiderrogn
1 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 agurkestang
  • ¼ avocado
  • 1 tangplade
  • 1 lille håndfuld kogte sushiris
  • 2 krabbestænger evt. surimi
  • 3 spsk stenbiderrogn

Skyl agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i 6-8 aflange stænger. Skræl avocadoen, fjern stenen og skær avocadokødet i stænger. Læg en tangplade på sushimåtten med den ru side opad. Fordel risen på pladen fra bunden (mod dig selv) og ¾ del op (væk fra dig). Pres ikke risene flade, men lad dem være lette og luftige. Læg avocado, agurk, krabbe og stenbiderrogn som en stribe over risene ca. 2 cm fra riskantens bund (mod dig selv). Rul måtten stramt sammen om tangen (væk fra dig selv) og fugt toppen af tangen med et par dråber vand. Løft måttens kant og rul rullen helt sammen, så den lukker i toppen. Lad rullen hvile 10 min. på køkkenbordet og skær den i tykke skiver med en våd skarp kniv. Serveres med lidt wasabi og soja.

Her får du en komplet guide til, hvordan du derhjemme kan lave frisk og lækker sushi.  

Sushiris

Temaki med fangst

Nigiri og Sashimi

Tempurarejer

Inside-out tunrulle

Californiadeluxe rulle

Røget lakserulle

Rap and i rispapir

Edamame- bønner

Gari - syltet ingefær