Aftensmad

Sunde grønne sashimiruller

af Julie Hey 7. juni 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Sashimirullerne med frisk tun og laks får sprødt modspil af rå grøntsager.
4 personer
Tid i alt 10 min

Sashimiruller

  • 500 g frisk laks og tun
  • 1 kinaradise
  • 3 gulerødder
  • 1 agurk
  • Sesamfrø, evt. ristede
  • God soja, evt. Kikkoman

Sådan laver du sunde grønne sashimiruller

VIGTIGT: Fisken SKAL være frosset ned i 24 timer inden tilberedning og servering.

  1. Skær fisken i tynde skiver med en tynd, skarp filetkniv. Det er lettest, hvis fisken stadig er lidt frossen.
  2. Skyl og rens alle grøntsagerne og skær dem i tynde stænger.
  3. Sesamfrø kan købes både rå og ristede. Er de rå, skal de bare rystes rundt på en tør pande i ½-1 minut, til de tager lidt farve.
  4. Vikl en skive fisk om et lille bundt friske grøntsagsstænger og drys med ristet sesam.
  5. Server de lækre fiskeruller med lidt god japansk soja til.

 

TIP: Prøv at pifte ­soja­saucen op ved at ­tilsætte lidt presset ­hvidløg og et par skefulde sesamfrø. Det smager himmelsk, uanset om frøene er ­ristede eller ej.

 

Prøv også:

 

Fisk i kokosmælk

Hvidvinsbagte grøntsager med dampet fisk

Couscous med fisk

Skindstegt laks med perlespelt i sød mangochutney

Røget timianfisk