Aftensmad

Sunde grønne sashimiruller

af Julie Hey 22. februar 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Sashimirullerne med frisk tun og laks får sprødt modspil af rå grøntsager.

TID: 10 min. + frysetid 24 timer

Til 4 personer 500 g frisk laks og tun 1. 1 kinaradise 2. 3 gulerødder 3. 1 agurk 4. Sesamfrø, evt. ristede 5. God soja, evt. Kikkoman

Prøv også:

 

Fisk i kokosmælk

 

 

Hvidvinsbagte grøntsager med dampet fisk

 

 

Couscous med fisk

 

Skindstegt laks med perlespelt i sød mangochutney

 

Røget timianfisk

VIGTIGT: Fisken SKAL være frosset ned i 24 timer inden tilberedning og servering.

Skær fisken i tynde skiver med en tynd, skarp filetkniv. Det er lettest, hvis fisken stadig er lidt frossen. Skyl og rens alle grøntsagerne og skær dem i tynde stænger.

Sesamfrø kan købes både rå og ristede. Er de rå, skal de bare rystes rundt på en tør pande i ½-1 minut, til de tager lidt farve.

Vikl en skive fisk om et lille bundt friske grøntsagsstænger og drys med ristet sesam. Server de lækre fiskeruller med lidt god japansk soja til.

TIP: Prøv at pifte ­soja­saucen op ved at ­tilsætte lidt presset ­hvidløg og et par skefulde sesamfrø. Det smager himmelsk, uanset om frøene er ­ristede eller ej.