Aftensmad

Kaninragout med butterbeans

18. september 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er kaninragout med butterbeans. Få opskriften her

Kaninragout med butterbeans til 2 personer (slowfood)

Det er ikke så almindeligt at spise kanin i Danmark, men tit er de til at få i velassorterede supermarkeder. Køb dem endelig, de er nemlig skønne. Kan du ikke skaffe det, kan du erstatte med en lille kylling.

INGREDIENSER½ kanin delt i 4 stykker (ca. 600 g)olie til stegning3 fed hvidløg i tynde skiver1 løg i både2 dl hønsebouillon eller grøntsagsbouillon1 dl hvidvinsalt og peber

ENDVIDERE250 g tomater i både250 g kogte butterbeans1-2 spsk. smørlidt hakket persille

TILBEHØRgroft brødsalat

Opskrift - sådan laver du kaninragout med butterbeans

1. Brun kaninen i olie i en stor, varm gryde. Kom hvidløg og løg ved, og lad dem varme, men ikke brune. Hæld bouillon og hvidvin på, og sæt låg på gryden. Lad kaninen simre i ca. 25 minutter under låg.

2. Tag låget af. Krydr med salt og peber, og lad den simre i yderligere 10 minutter, til kødet er helt mørt. Tilsæt tomater, og lad det simre i 2 minutter. Kom bønner i, og kog op. Tilsæt koldt smør, og lad det smelte.

3. Smag til, og anret kaninen med persille. Giv groft brød og salat til.

TIP: Brug dåsebønner, eller kog selv dine bønner – husk udblødning! Hjemmekogte bønner er altid det bedste. Siger det bare.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

MANDAG: Butterchicken - Få opskriften her

TIRSDAG: Polenta med svampe og parmesan - Få opskriften her

ONSDAG: Ristet hellefisk med blomkålssalat de luxe - Få opskriften her

TORSDAG: Majssuppe med varmrøget laks - Få opskriften her