Aftensmad

Italienske lakseroser med grov pasta

13. januar 2009
af Julie Brüniche-Olsen
Foto Bjørn Jakobsen
TID: Ca. 40 min.4 laksefileter 1 tsk sennep3 spsk olivenolie1 spsk citronsaft2 spsk frisk estragonSalt og peber1 radicchio salathoved15-20 friske

TID: Ca. 40 min.

4 laksefileter 1 tsk sennep3 spsk olivenolie1 spsk citronsaft2 spsk frisk estragonSalt og peber1 radicchio salathoved15-20 friske basilikumblade (gem et par stykker til pynt)3 spsk olivenolie1 fed hvidløgCa. 20 skiver pancettaeller bacon 400 g fuldkornspasta,fx spaghetti50 g pinjekerner100 g gedefeta, evt. Kirks

Tænd ovnen på 225 grader.Skær hver laksefilet i store terninger.Rør senneppen ud i olivenolien og tilsæt citronsaft og hakket estragon. Smag marinaden til med salt og peber, og læg lakseterningerne i marinaden.Skyl radicchioen og skær den i strimler. Hak ca. 15 basilikumblade og rør dem med olivenolie og presset hvidløg.Løft laksen op af marinaden og vikl et stykke pancetta om hver terning. Dryp den med lidt sennepsmarinade. Læg lakseroserne på bagepapir og bag dem i ovnen i 10-12 min.Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisning på pakken.Rist pinjekernerne på en tør pande i et par minutter.Vend pastaen med basilikum­olien, hakket radicchio og gedefeta. Pynt pastaen med frisk basilikum og ristede pinjekerner og servér de varme lakseroser til.

TIP: Pancetta er italiensk rullet bacon med en delikat smag. Du kan sagtens bruge almindelig bacon i stedet for.