Mad

Spaghetti med muslinger og tomater

af Louisa Lorang 24. april 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er spaghetti med muslinger og tomater. Få opskriften her

Skøn aftensmad! Fyld tallerken-en med salat og udelad brødet, hvis du ikke har lyst til for mange kulhydrater.

Spaghetti med muslinger og tomater til 2 personer (25 min.)

Ingredienser:200 g tørret fuldkorns spaghettisaltolivenolie½-1 kg blåmuslingerolivenolie3 fed hvidløg i tynde skiver1 dl vand1 dl hvidvin200 g små tomater1 håndfuld bredbladet persille, hakketrevet parmesanpeberevt. groft brød

Opskrift - Sådan laver du spaghetti med muslinger og tomater:

1. Kog pastaen al dente i saltet vand.

2. Rens muslingerne; fjern evt. skæg. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.

3. Steg muslingerne kort i olie i en stor, varm gryde. Kom hvidløg ved, og steg ganske kort, til hvidløget har taget en smule farve. Tilsæt vin og vand, og lad muslingerne dampe under låg i 1 minut. Tilsæt tomater, og damp i yderligere 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig.

4. Vend spaghetti i gryden med muslinger. Kom persille i, og anret muslinger og pasta toppet med revet parmesan og masser af peber.

Servér straks, evt. med groft brød til.

TIP:Prøv også retten med hjertemuslinger, men vær obs på, at de ofte indeholder sand - så kom dem i saltvand i køleskabet, inden du renser dem

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med steak, chili-honning-mayo og bacon - Få opskriften her

Onsdag: Blomkålsrisotto med persillepesto - Få opskriften her

Torsdag: Kylling med spinat og gedeost- Få opskriften her

Fredag: Wontonsuppe med svinekød og asparges - Få opskriften her