Mad

Spaghetti med muslinger og tomater

Ugens tirsdagsopskrift er spaghetti med muslinger og tomater. Få opskriften her

Skøn aftensmad! Fyld tallerken-en med salat og udelad brødet, hvis du ikke har lyst til for mange kulhydrater.

Spaghetti med muslinger og tomater til 2 personer (25 min.)

Ingredienser:
200 g tørret fuldkorns spaghetti
salt
olivenolie
½-1 kg blåmuslinger
olivenolie
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 dl vand
1 dl hvidvin
200 g små tomater
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
revet parmesan
peber
evt. groft brød

Opskrift - Sådan laver du spaghetti med muslinger og tomater:

1. Kog pastaen al dente i saltet vand.

2. Rens muslingerne; fjern evt. skæg. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.

3. Steg muslingerne kort i olie i en stor, varm gryde. Kom hvidløg ved, og steg ganske kort, til hvidløget har taget en smule farve. Tilsæt vin og vand, og lad muslingerne dampe under låg i 1 minut. Tilsæt tomater, og damp i yderligere 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig.

4. Vend spaghetti i gryden med muslinger. Kom persille i, og anret muslinger og pasta toppet med revet parmesan og masser af peber.

Servér straks, evt. med groft brød til.

TIP:
Prøv også retten med hjertemuslinger, men vær obs på, at de ofte indeholder sand - så kom dem i saltvand i køleskabet, inden du renser dem

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER