Mad

Kylling med citron og broccolipuré

af Louisa Lorang 7. februar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er kylling med citron og broccolipuré. Få opskriften her

4-6 kyllingeoverlårolivenoliesalt2 økologiske citroner4 kviste rosmarin

ENDVIDERE:1 broccoli, 400 g2 fed hvidløgsalt150 g ricotta1 tsk. fintrevet økocitronskal50 g revet parmesansalt

TILBEHØR:ristede kartoflersalat

Dup kyllingelårene tørre på køkkenrulle, og brun dem grundigt i olivenolie på en stor, varm pande. Lad dem stege i ca. 10 minutter. Pres saften af 1 citron over dem. Lad citronsaften fordampe, krydr med salt. Skær den anden citron i skiver. Læg grove kviste rosmarin og citronskiver på kyllingen, og lad den stege i yderligere 15-20 minutter, eller til den er gennemtilberedt.

Del imens broccolien i buketter, og kog den helt mør i saltet vand sammen med hvidløg. Dræn vandet fra, og lad det dampe lidt af. Blend broccoli og hvidløg med en stavblender eller i foodprocessor. Tilsæt ricotta og lidt revet citronskal. Blend igen, og rør revet parmesan i til sidst.

Servér straks citronkylling med broccolicreme, ristede kartofler og salat.

Opskriften er til 2 personer

TIP: Retten kan selvfølgelig også laves med kyllingebryst. Forkort da tilberedningstiden en smule.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag