burger
Hovedretter

Tomat-burger med avocadomos og ovnstegte kartofler

Skift burgerbollen ud med en stor rød tomat. Det er både lækkert og sundt. Her får du opskriften på tomat-burger med avocadomos og ovnstegte kartofler

Tomat-burger med avocadomos og ovnstegte kartofler til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: 35 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket oksekød
1 spsk. solsikkeolie til stegning
salt og friskkværnet peber
4 bøftomater
1 rødløg
1 bundt koriander
 
AVOCADOMOS
3 modne avocadoer
saft og skal af 1 usprøjtet limefrugt
3 spsk. cremefraiche 18 %
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
 
OVNSTEGTE KARTOFLER
4 bagekartofler
1 spsk. solsikkeolie
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
1 limefrugt
 
 

Opskrift - sådan laver du tomat-burger med avocadomos og ovnstegte kartofler

 

1. OVNSTEGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 180°. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Fordel dem i et ovnfast fad, dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag dem møre i ovnen, det tager ca. 35 minutter.
 
2. AVOCADOMOS: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og pres avocadokødet ud i en skål. Rør det sammen med limesaft og fintrevet limeskal. Tilsæt cremefraiche og knust hvidløg, og bland godt. Smag til med salt og peber.
 
3. Form 4 runde kugler af det hakkede oksekød. Mas dem let, og steg dem i olie på en pande. Krydr med salt og peber. Skyl tomaterne, og skær dem over på tværs. Fjern kernerne med en teske. Pil og skær rødløget i tynde skiver. Byg burgeren op af tomatbund, bøf, løgringe, korianderblade og tomatlåg. Servér med kartofler, avocadomos og limefrugt skåret i både.
 
 
 
Læs mere om: